Ny udstykning ved Brande Å?

Midt i diskussionen om antallet af byggegrunde i Brande – aktuelt opgør kommunen antallet af boliggrunde til salg i Brande til 17 – er der nu muligvis en ny udstykning på vej på en del af det ubebyggede areal mellem Engtoften og Brande Å. Det kræver dog, at politikerne går imod indstillingen fra forvaltningen.

Det er BBK Holding, fhv. Nordex-ejer Flemming Risvig Pedersen og hans hustru Yrsas holdingselskab, der har udvist interesse for at udstykke en del af Stampen 10 ikke langt fra ægteparrets egen bolig på Engtoften.

Arealet, der ønskes udstykket, er på 10.000 kvadratmeter, men før det kan ske, skal der i givet fald udarbejdes en ny kommuneplan for området.

Hvorvidt det skal ske, skal Ikast-Brande Kommunes Teknik- og miljøudvalg tage stilling til på sit møde tirsdag, men indstillingen fra teknik- og stabsdirektør Kenneth Jensen er, at der skal gives afslag på ansøgningen.

Læs mere i Brande Bladet tirsdag.

Kommentarer

Hvem bestemmer i Ikast-Brande kommune ? Jeg havde engang den opfattelse, at det var vores folkevalgte politikere, der bestemte udviklingen i kommunen, men jeg må desværre konstatere jo ældre, jeg bliver, at sådan fungerer tingene ikke. Det er de ansatte i forvaltningen, der bestemmer. Borgmesteren og byrådet efterlyser private udstykninger, da kommunen ikke har midler til at udvikle nye grunde i Brande, men lige så hurtigt som en privat foreslår muligheder, lige så hurtigt skyder forvaltningen projekterne ned. Kære byråd: “Hvor der er en vilje, er der også en vej“. Husk på det, når I skal tage beslutning om, hvorvidt der skal være byggegrunde på Engtoften.

 

Det er prisværdigt hvis private vil udvikle grunde til Brandes bedste… Men det er idéforladt, hvis man vil gøre det på et rekreativt stykke jord, hvor 95% rækker ud over åbyggelinjen, og tilmed i direkte modstrid med en ny kommuneplan fra 2017, som skal være gældende til 2029. Blækket er knapt nok tørt for kommunens egen udviklingsplan. Og ærgerligt at se, at politikerne i så stor grad handler imod Forvaltningens klare anbefalinger. Der er intet som taler for den udstykning.

Hvis det er at række en hånd ud til byen, så vil jeg hermed også gerne hjælpe med at udstykke byens park til byggegrunde. Så kan jeg også blive velgører! Det er jo ikke en måde at hjælpe på! Man bør nok snarere holde øje med hvordan de nye ejere på Stampen 10 fuldstændigt har fjernet alt grønt fra jordens overflade siden overtagelsen af grunden. Det er beskæmmende og ærgerligt for området. Men det er selvfølgelig også en måde at få området til at se byggeegnet ud på...

MEN kommunen har heldigvis snart flere hundrede visionære naturgrunde på plads, så Brande får hvad man sukker efter. Udvikling af byen i flotte og bæredygtige omgivelser. Det er ikke udvikling at lave indhug i byens grønne områder. Lad den sunde fornuft råde, og ikke personlige motiver.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen