Nu starter separatkloakeringen af Bjerglide og Aakjærs Allé

Ikast-Brande Spildevand går snart i gang med at separatkloakere Aakjærs Allé og den del af Bjerglide, som ikke allerede er separatkloakeret. Det oplyser spildevandsingeniør Erik Andersen fra Ikast-Brande Spildevand.

Separatkloakering betyder, at regn- og spildevand afledes i hver sin ledning i modsætning til i dag, hvor regn- og spildevand afledes i samme ledning, forklarer han.

Det betyder, at regnvand ikke ledes til renseanlæg, men føres via regnvandsbassin til Brande Å og derved er med til at mindske overløb med opblandet spildevand til åen. Det sikrer ikke blot en bedre driftsøkonomi, men også at miljøet forbedres, samtidig med at kloaksystemet sikres bedre mod klimamæssige udfordringer, forklarer han videre.

Arbejdet starter efter sommerferien og afsluttes i løbet af efteråret. Når der arbejdes på Bjerglide, vil vejen være spærret for kørende trafik. I den periode vil der blive åbnet for udkørsel til Vejlevej, enten fra Aakjærs Allé eller Bjerglide, oplyser Erik Andersen. Når der arbejdes på Aakjærs Allé, vil den være åben for trafik, da der kun arbejdes i et kørespor ad gangen, tilføjer han.

Læs mere om projektet i næste uges udgave af Brande Bladet.

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022