Nogle har åbnet øjnene, andre kan eller vil åbenbart ikke

Sidder og læser debatten om møllerne i Brande Bladet/Focus og har lidt kommentarer til det. Hvor er jeg glad for, at nogle af vores folkevalgte politikere endelig har fået øjnene op i problematikken i disse projekter. Mange, mange tak. Nogle har åbnet øjnene, andre kan og vil åbenbart ikke.

Indlæg af Kasper Pauli Pedersen

Du skulle på et tidspunkt have udtalt, at den politiske aftale indgået i juni måned 2019 var for mølleopstillernes skyld. Enten er du fejlciteret, eller også har I ført os borgere bag lyset. Da jeg var med til et af de indledende møder, var det for at borgerne skulle stå bedre? Du udtaler i denne uge af Brande Bladet, at vi har mange områder med fornuftige vindforhold. Prøv lige og tjek DMI’s vindkort for hele Danmark. Så vil du opdage, at vi er et af de mest vindfattige områder i Danmark. Du mener, møller skal placeres langs motorveje, hvor det ikke har påvirkning på plante- og dyreliv. Men hvad med mennesker? Vi har på den bekostning fået splittet vores lokalområde og ”mistet” 8 gode nabopar. Så langs motorvejen rammer det også borgere. Jeg opfatter også, at du vil tage hensyn til de mange virksomheder, der er indenfor møllebranchen, i vores kommune. Tror du selv, de flytter deres virksomheder, pga. et projekt ikke bliver til noget? Sjovt nok virker det som et genbrugsargument, da det er samme sætning, vi hørte fra S i debatten om vindmøllerne langs motorvejen. Og når projekterne alligevel bliver solgt til udenlandske investorer, er det så værd at ”tromle” nogle lokale skatteydere?

Indlæg af Leif Birksø

Når jeg læser hans indlæg, så kan jeg kun sidde og nikke genkendende til alt, hvad han skriver. Der har ALDRIG været dialog med hverken kommunen eller opstiller. Borgermøder - eller hvad de bliver kaldt - ser jeg som kommunens gratis reklame for opstilleren. Det er et rent show for at opfylde et lovkrav. Prøv og skift ”borger” ud med ”opstiller” ved disse møder, så er billedet pludselig reelt. Og man kan skrive nok så mange indsigelser, komme med synspunkter og deslige; jeg har endnu ikke oplevet, det har flyttet et komma i nogen sager!

Blåhøj-møller sendes i høring

Trine M. Kristensen, DF, ønsker, at borgerne kommer til orde, og set i lyset af, at både jeg og andre oplever disse møder som rent spil for galleriet, så prøv dog inden møderne og inviter nogle ud over opstiller til at lave indlæg på mødet. Der er som regel dannet grupper blandt de berørte for disse projekter, og de burde vel have lov til at fremlægge/præsentere/gøre reklame for deres synspunkt på lige fod med opstiller. Så kunne man også stå ved, at det var et borgermøde. Desuden udtaler Lotte Stoltenborg, FL, at de ved de nuværende projekter blot har fået en lyserød seddel i postkassen. Hvis I politikere tager det som positivt mellem borger og opstiller, så er i ikke blevet klogere siden projektet langs motorvejen. Så venter jeg også bare på et ”smileykort”!

Slutteligt til Hr. Engedal

Sagen er belyst oppefra, nedefra, fra højre og fra venstre. Det er den vel kun i forhold til miljørapporten på de 60 sider? Den belyser INTET om eller fra de berørte borgere. Altså er det ikke belyst fra alle de vinkler, du nævner. Og de 3-4 mio. ekstra, der tilflyder de omkringboende, har jeg svært ved at tro på. Du og borgmesteren har selv udtrykt, at den lille erstatning, jeg fik, var meget overraskende for jer. Så batter 3-4 mio. intet for dem, der bliver berørt ved Blåhøj-møllerne. Og der undrer jeg mig, at netop du, som jeg har haft dialog med flere gange, ikke har åbnet øjnene? Vil du borgerne eller kun investorer i diverse projekter, for du forholder dig ikke til sandheden, som du for øvrigt heller ikke gør i en anden sag i mit naboområde. Hvis man holder sig til sandheden, så er det altså meget nemmere at huske fremover! Så åben nu øjnene, du er trods alt valgt af borgerne. TAK!!!

 

Lene Fangel

Hastrupvej 1

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020