Klimavenlig mad på menuen
Der var noget så traditionelt som frikadeller med brun sovs og kartofler på menuen, da 6.b på Dalgasskolen fredag gik i skolekøkkenet for at lave klimavenlig mad hele dagen.
Udgangspunktet var de ”smagekasser”, som Coop for 12. år i træk stiller til rådighed for alle Danmarks skoleklasser. I år har næsten 6500 klasser med til sammen ca. 150.000 elever taget imod tilbuddet, heraf godt 1.000 i Ikast-Brande Kommune. 6 af klasserne – 4., 5. og 6. årgang – er fra Dalgasskolen, og her brugte 6.b en ”faglig fordybelsesfredag” i skolekøkkenet sammen med deres madkundskabslærer, Jesper Meier.
– På den måde kan vi gå mere i dybden, forklarede han med henvisning til den ekstra tid, eleverne havde til rådighed – normalt strækker madkundskabstimerne sig over en dobbeltlektion, men her var der mulighed for at lave indtil flere retter.
Tag med Brande Bladet i skolekøkkenet i næste uges avis.
Tilføj kommentar