Klimavenlig mad på menuen

Der var noget så traditionelt som frikadeller med brun sovs og kartofler på menuen, da 6.b på Dalgasskolen fredag gik i skolekøkkenet for at lave klimavenlig mad hele dagen.

Udgangspunktet var de ”smagekasser”, som Coop for 12. år i træk stiller til rådighed for alle Danmarks skoleklasser. I år har næsten 6500 klasser med til sammen ca. 150.000 elever taget imod tilbuddet, heraf godt 1.000 i Ikast-Brande Kommune. 6 af klasserne – 4., 5. og 6. årgang – er fra Dalgasskolen, og her brugte 6.b en ”faglig fordybelsesfredag” i skolekøkkenet sammen med deres madkundskabslærer, Jesper Meier.

– På den måde kan vi gå mere i dybden, forklarede han med henvisning til den ekstra tid, eleverne havde til rådighed – normalt strækker madkundskabstimerne sig over en dobbeltlektion, men her var der mulighed for at lave indtil flere retter.

Tag med Brande Bladet i skolekøkkenet i næste uges avis.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul