Kulturpris til Urban Street Zone
En visionær museumsdirektør, der ved, hvordan man tiltrækker investorer, og en engageret gadekulturforening, der arbejder for og med unge, modtager i år de to kulturpriser, som Kultursamarbejdet Midt- og Vestjylland uddeler hvert år.
De to kulturpriser uddeles i forbindelse med generalforsamlingen i Kultursamarbejdet Midt- og Vestjylland torsdag den 25. april i Boxen i Herning.
KulturVækstPrisen 2018 går til street sport-foreningen Urban Street Zone i Brande. Urban Street Zone betragtes som en gadekulturforening, der bl.a. har været primus motor for afvikling af Kulturnatten i 2018 i Brande i samarbejde med foreninger, kunstnere og kulturinstitutioner.
Næstformand for Kultursamarbejdet Midt- og Vestjylland, Henrik Thygesen, er imponeret af Urban Street Zones engagement og energi.
- Gadekulturen vinder heldigvis større og større anerkendelse. I Brande betyder det, at flere hundrede børn og unge hver uge nyder at være en del af denne udviklende og inspirerende gadekultur. Urban Street Zone har udbygget deres imponerende selvbyggede skaterområde med en ny hal. Det arbejde for og med unge skal belønnes med KulturVækstPrisen 2018, siger Henrik Thygesen, der er kulturudvalgsformand i Lemvig.
KulturVækstPrisen gives til kulturiværksættere eller talenter fra det midt- og vestjyske område og er på 10.000 kr. og et diplom.
KulturPrisen 2018 og de medfølgende 15.000 kr. går til direktør for De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune, Ingeborg Svennevig, der gennem de sidste årtier har ydet en særdeles bemærkelsesværdig indsats for kulturen i det midt- og vestjyske.
Priserne er indstiftet i 2007 af bestyrelsen for Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland, der er et samarbejde mellem ca. 70 kultursteder og syv kommuner: Lemvig, Struer, Holstebro, Ringkøbing-Skjern, Herning, Ikast-Brande og Skive.
Tilføj kommentar