Neurofeedback genoptages

Efter halvandet års pause lægger Ikast-Brande Kommune op til at genoptage brugen af behandlingsmetoden neurofeedback.

Foreløbig er punktet på dagsordenen, når Børne-, kultur- og fritidsudvalget mødes onsdag, men indstillingen fra vicekommunaldirektør Rasmus Byskov-Nielsen, der også er direktør for børn og fællesskaber, er klar: metoden bør genindføres.

Tilbage i april 2021 besluttede et flertal i det daværende Børne- og undervisningsudvalg at stoppe brugen af neurofeedback til stor utilfredshed for byrådets største parti, Venstre.

Baggrunden for beslutningen var især en anbefaling fra Sundhedsstyrelsen om, at neurofeedback ikke anvendes til børn fra 3-17 år med autisme, fordi der ikke er tilstrækkelig dokumentation for, at metoden har en gavnlig effekt på denne gruppe.

Til gengæld omtales neurofeedback i Socialstyrelsens "ADHD-handleplan - pejlemærker, anbefalinger og indsatser" som ”en af de velfærdsteknologiske løsninger, der uanset alder kan anvendes til mennesker med ADHD.”

Beslutningen medførte stor turbulens, og ikke mindst daværende viceborgmester Simon Vanggaard (DF) var harsk i sin kritik af metoden. 

Nu lægges der altså op til at genindføre behandlingsmetoden, som fremover skal foregå i Familiehuset i Ikast og på de skoler og institutioner, som ønsker at anvende metoden.

Læs mere om sagen i Focus Ikast-Brande tirsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul