Nej, nej, nej og atter ja

Fælleslisten stod for denne byrådsperiodes hidtil største kovending, da byrådet mandag skulle tage stilling til en ekstrabevilling til turismen på 250.000 kroner, men reelt fik kursskiftet ingen praktisk betydning.

Tre gange siden starten af december – to gange i Erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalget (EVB-udvalget) og senest på mødet i Økonomi- og planudvalget 6 dage tidligere – havde Fælleslistens Henrik Kraglund stemt imod en forhøjelse af Ikast-Brande Kommunes bidrag til turistsamarbejdet med nabokommunen Herning fra 650.000 kroner til 900.000 kroner, men da det samlede byråd skulle tage stilling til spørgsmålet, vendte han 180 grader og stemte sammen med listefællen Lotte Stoltenborg for forhøjelsen.

Lørdagens Kulturforum i RemisenBrande med input fra VisitHernings direktør Mette Gottlieb og en udmelding fra Herning-borgmester Lars Krarup havde overbevist byrådets nestor om, at en forhøjelse var den rigtige vej at gå, men Fælleslistens ”omvendelse” fik kun kosmetisk betydning.

Til sammen kunne Konservative og Venstre, som igennem hele forløbet har støttet forhøjelsen, mønstre 12 mandater, så flertallet var på forhånd sikret.

Debatten endte med, at  et flertal bestående af Venstre, Konservative og Fælleslisten godkendte forhøjelsen med stemmerne 14 for imod Dansk Folkepartis og Socialdemokratiets 9.

Læs mere i næste uges udgave af Brande Bladet.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen
Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019