Mennesker skal skjules

Lars Lyhne

Af Lars Lyhne, byrådsmedlem for Venstre

Mandag den 3. maj skal vi i byrådet træffe beslutning om, vi kan sætte udviklingen af Brande et skridt i den rigtige retning. Det gør vi ved at stemme lokalplanen igennem.

Jeg håber inderligt, at det må blive udfaldet. Et andet scenarie kan blive, at vi sætter udviklingen i stå med alt hvad det så måtte indebære

I de tre år, der er gået siden dette byråd trådte til, har vi gang på gang mødt sætningen "få nu gang i byudviklingen, vi mangler byggegrunde. Dem der er, er ikke attraktive nok."

Nu har vi muligheden for at hjælpe BM Invest i gang med byggeriet på Nordlundvej, hvor adskillige grunde allerede er reserveret, og andre står i kø, hvis nogen skulle springe fra.

Der har været skrevet utallige læserbreve om projektet, desværre stort set alle med en negativ holdning.

Et par fra det siddende byråd har været ude at give udtryk for, at man glæder sig til at stemme forslaget igennem, og så kan jeg alligevel se, at man nu er med på den galej, der stiller et ændringsforslag. Det klinger hult, og et ændringsforslag kan i yderste konsekvens gøre, at projektet kuldsejler med kolossale konsekvenser for Brande.

Jeg skylder lige at tilføje, at over halvdelen af grundene er reserveret af “folk udefra”.

10 byrådsmedlemmer, konservative, socialdemokraterne samt halvdelen af Fælleslisten vil nu stille krav om, at du skal spærre dig selv inde bag et højt hegn af træer på din egen grund. Du skal i øvrigt selv betale for gildet. Det er efter min bedste overbevisning at skyde gråspurve med kanoner og giver ingen mening.

Også Naturfredningsforeningen gør et ihærdigt forsøg på at bremse udviklingen; jeg er spændt på, om samme forening er lige så ihærdige når jeg, forhåbentligt kan sige velkommen og god arbejdslyst til et nyt projekt i min forhave på Enkehøj; også her vil jeg byde nye tilflyttere velkommen, når den tid kommer. Reservationerne skulle også her gå aldeles fremragende.

Jeg forstår godt, hvis læsere og vælgere er forvirrede, men jeg håber da, I kan gennemskue, hvad dette kan gøre for byudviklingen fremadrettet, hvis vi skal til at stille nogle, efter min mening, meningsløse krav.

Med hensyn til en omtalt sti vil jeg her vove at garantere, at en sådan også vil blive til virkelighed. Der er ingen der mister noget, tværtimod.

Jeg vil lige tilføje, at vi altså har lignende projekter i støbeskeen, Arslevvej i Bording, Kildebakken i Nørre Snede samt den nyeste, Kragelundvej i Engesvang, hvor jeg godt tør vove pelsen og sige, at her stiller i alle tilfælde Socialdemokratiet ikke for, at der skal et højt hegn af træer op, vent og se.

Jeg tænker, at det er nu, I skal gøre det i er valgt til, nemlig at gøre det der tjener kommunen bedst.

Jeg vil ikke kommentere på alle læserbreve, men blot sende nogle tanker til det store tavse flertal, og så sige til jer der glæder jer til at komme til at bo på Nordlundvej, det er så stort, når man tager familien ud på sin matrikel og med en pind eller lignende, for derefter, på den bare jord, at ridse huset op med ruminddeling og kan fortælle sine børn og dem der gider høre på, at her er vores fremtid; jeg havde selv fornøjelsen på Enkehøj i 2006.

Den glæde kan vi ved en simpel afstemning tage fra dem. Jeg er glad for, at jeg ikke kommer til at stemme for ændringsforslaget, og dermed min holdning nok kommet klart frem.

Held og lykke med jeres projekt BM Invest, og tak for jeres gode initiativer, det er blevet fremragende på Dørslundvej.

Kommentarer

Som nævnt før: Vi har en usund politisk og diskussionskultur - ikke kun i Ikast Brande.
Alle beslutninger er sort - hvid, ja - nej, for eller imod... Der er ingen vilje til kompromis, ingen vilje til løsninger, ingen vilje til balance.
Og lige præcise kompromis, skabe balance er politikernes opgave.

Endvidere det bliver 100% som BM Invest ønsker eller intet?
Endvidere vi få flere boliger uanset hvad det koster- eller intet?
Endvidere alle stemmer for, eller alt er imod.

Det er på tiden vi ryder op med mythen om endvidere eller!

Byer bestå ikke kun af huse men meget af fritidsmuligheder, skoler, butikker,  rekreative områder. Uden det bliver byen en død by ingen har lyst til at bo i.
Kunsten er balancen omellem alt det for at en by kan funger.

 

 
Det har været meget forvirrende med alle læserbrevene. Men jeg har fuld tillid til, at I har gjort jeres arbejde godt og grundigt, og at alle kan leve med at der bliver udstykket som planlagt. Og selvfølgelig skal folk ikke spærres inde bag hegn. Naturen er jo lige uden for døren, der er nok af den til os alle.

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul