Medicinuddannelsen i Herning er blåstemplet

Af Bo Jensen, Regionsrådsmedlem - Region Midtjylland, Gruppeformand Liste C

Medlem af Forretningsudvalget, medlem af Hospitalsudvalget og fmd. for særl. udv. til fremme af nære sundhedstilbud.

 

Nu er det ganske vist. Fra 1. september 2029 og frem trækker 30 medicinstuderende på 2. del hvert år kitlerne over hovedet for at færdiggøre deres kandidatuddannelse med speciale i almen medicin i Herning. 

Dekan fra Health på Aarhus Universitet Anne-Mette Hvas kunne her lige op til påske bekræfte, at uddannelses- og forskningsministeriet har godkendt Herning som uddannelsessted.

Hermed har man fået den endelige blåstempling af de ønsker man fra Region Midtjylland og AU har ytret gennem mere end et år. Og som om godt tre år bliver en del af det nye Sund+, som åbner i det gamle onkologi-center efter sommerferien næste år. 

Herning Kommune har gennem en årrække agiteret for en medicinuddannelse i det midtvestjyske, men er flere gange løbet panden i mod. Men planerne fik ny næring da Dina Raabjerg og jeg fik råbt den nye medicinledelse på universitet op med et par læserbreve og efterfølgende møder.

Samtidig lykkedes det i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2024, at få et enigt regionsråd i Region Midtjylland med på såvel etablerings- som løbende driftsmidler.

Selve uddannelsen kommer til at foregå inde i Herning midtby, hvor Herning Kommune har været en dynamisk katalysator for en ny sundhedsuddannelsesenklave bestående af både radiografer, sygeplejersker og nu altså også medicinstuderende med retning mod almen praksis. Hovedparten af tiden vil være med forelæsninger - også på tværs af de tre uddannelser - i Sundhed Plus, mens noget af den mere praktiske del vil foregå i Gødstrup.

Lignende initiativer har været taget i Køge og Esbjerg, hvor man også har startet uddannelsen af medicinere med 2. del, men begge steder kommer der nu full scale studie med hele uddannelsesforløbet. Det samme kan måske med tiden komme til at ske i Herning - det er i hvert fald mit fromme håb.

Udflytningen passer som fod i hose på den nye sundhedsreform, der dels vil øge antallet af alment praktiserende læger fra 3.500 til godt 5.000 og samtidig vil flytte lægerne derud i landet, hvor de syge patienter er.

I den forbindelse har man gentagne gange hørt Aalborg, Køge og Esbjerg benævnt men meget sjældent Herning. Dette kunne skabe frygt for, at den berømte sorte kat var løbet over vejen og kuldsejlet projektet lige før målstregen, men med ministeriets godkendelse er denne frygt en gang for alle manet i jorden.

 

 

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce
Bannerannonce for dinTandlæge i Brande
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul