Lokalplan vedtaget uden ændringer

Oversigtskort: Ikast-Brande Kommune

Fronterne var trukket op og retorikken til tider hård, da byrådet mandag aften skulle tage endeligt stilling til den lokalplan og det kommuneplantillæg, der skal gøre det muligt for BM Invest at opføre over 100 boliger på Nordlundvej vest for rideskolen.

På forhånd havde et mindretal på 10 af byrådets 23 medlemmer (Socialdemokratiet, De konservative og Fælleslistens Lotte Stoltenborg) fremsat et ændringsforslag, som dels krævede etablering af en offentlig sti langs lokaplanområdets sydlige skel, dels et beplantningsbælte langs stien.

Forslaget fik mange hårde ord med på vejen, og ikke mindst Venstres Lars Lyhne svingede krabasken:

- Jeg vil hellere ryge ud på røv og albuer ved næste valg end ende i "hall of shame", hvis vi ikke stemmer det her igennem, lød det bl.a. fra Venstremanden, der udover sin egen partigruppe havde opbakning fra Dansk Folkeparti og Fælleslistens andet byrådsmedlem, Henrik Kraglund.

Sidstnævnte kunne ikke dy sig for at sende en besk stikpille i retning af Danmarks Naturfredningsforening (DN), som havde påklaget kommunens beslutning om, at det ikke var nødvendigt at foretage en miljøvurdering af planerne. Klagen var nemlig indsendt en dag for sent, og derfor har Planklagenævnet afvist at behandle den.

- Skal der udråbes en helt i det her forløb, så må det være DN, som kunne have skabt en voldsom forsinkelse, hvis de havde påklaget i tide, lød det sarkastisk fra Fælleslistens gruppeformand, som mente, at det måtte være helt bevidst.

Meget af diskussionen kom til at gå på begrebet "offentlig sti", som af modstanderne af ændringsforslaget meget bastant blev opfattet som en kommunal sti, hvilket i givet fald ville kræve en ekspropriation, mens flere af forslagsstillerne påpegede, at det, der reelt var tale om, var en sti med adgang for offentligheden.

Efter en timelang debat blev først det mest vidtgående forslag, ændringsforslaget til ændringsforslaget (at stien ikke skulle være "offentlig", men med offentlig adgang) sat til afstemning, men forslaget kunne kun samle seks stemmer, idet hverken De konservative eller socialdemokratiets Anne Ravn Bach kunne stemme for.

Det kunne de til gengæld, da det oprindelige ændringsforslag, som var blevet sat i søen i forlængelse af sidste tirsdags møde i Økonomi- og planudvalget, hvor sagen også var på dagsordenen, blev sat til afstemning, men da kun de ti forslagsstillere stemte for, faldt også dette forslag, hvorefter lokalplanforslaget blev vedtaget enstemmigt - uden en eneste ændring.

Læs mere i næste uges udgave af Brande Bladet.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul