Landzonetilladelser underkendt

På Frihedevej var der ønske om at udstykke det nuværende bofællesskab i to mindre enheder, men nu har Planklagenævnet omstødt Ikast-Brande Kommunes landzonetilladelse til et afslag efter en klage fra Danmarks Naturfredningsforening (luftfoto: Ikast-Brande Kommune).

På baggrund af klager fra Danmarks Naturfredningsforening (DN) har Planklagenævnet ændret to kommunale landzonetilladelser til afslag.

Denne gang har DN fået medhold i, at Ikast-Brande Kommune ikke havde grundlag for at udstede en landzonetilladelse til ejerne af bofællesskabet på Frihedevej mellem Fasterholt og Brande, der ønskede at udstykke fælleshuset og de fire boliger til en selvstændig ejendom uden landbrugspligt.

Heller ikke kommunens udstedelse af en landzonetilladelse, der skulle gøre det muligt at udstykke en del af en tidligere daginstitution i Engesvang og ændre anvendelsen af bygningerne på adressen til bolig, fandt nåde for Planklagenævnet, som derfor har ændret begge tilladelser til afslag.

Læs mere om begge sager i næste uges udgave af Brande Bladet.

Kommentarer

Som Formand for DN Ikast-Brande må jeg rette en mindre fejl. 
Sagen vedrørende Frihedevej blev vurderet at DN Hovedafdeling, idet vi i lokalafdelingen var inhabile i behandlingen af sagen.

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022