Lad os hjælpe hinanden med at tage hånd om de unge

Bak op om de unges positive fællesskaber hen over sommeren Når Ungdomsskolen lukker i sommerferien, så finder de unge heldigvis sammen på anden vis i sommerlandet. Nogen mødes i de private hjem og haver. Andre samles på offentlige steder – på gader og i parker og hygger sig med hinanden.

Som forældre og andre voksne omkring de unge, så har vi en opgave i at støtte op om de unges fællesskaber hen over sommeren. De unge har brug for rammer til at mødes og hygge med hinanden, så overvej gerne, hvordan I som forældre kan være omkring jeres unge i de næste måneder og give de unge plads til at være sammen i jeres have eller stue.

Helle Sundahl fra SSP udtaler:

- Lad os hjælpe hinanden med at tage hånd om vores unge. De mødes på kryds og tværs, hvorfor jeg også vil opfordre forældre til at have kontakt med andre forældre, så I i fællesskab kan tage et ansvar for jeres unge mennesker og være omkring dem. Gå gerne en tur om aftenen; måske møder I unge, der kan have brug for en hjælpende hånd eller bare ser unge mennesker, der hygger sig. Der er fortsat også mulighed for at engagere sig i Natteravnene, som flere gange om ugen gør et fantastisk stykke arbejde for vores by, og som i den grad er med til at sikre tryghed for os alle. Ungdomsskolen har også flere ture henover sommeren, hvor vi håber at se mange unge mennesker.

Giv besked, hvis du ser noget

Hen over de sidste år, har vi i Ikast-Brande Kommune fået besked fra forskellige kanter om borgere, der er bekymrede. Vi kan høre, at nogle borgere ser og hører ting i bybilledet, som giver dem anledning til bekymring for, om der foregår køb og salg af hash/stoffer, eller om de unge mon laver hærværk, når de er sammen.

Anton Rasmussen, Børne- og familiechef i Ikast-Brande Kommune fortæller:

- Vi vil rigtig gerne høre fra jer, hvis I ser eller hører noget, som giver anledning til bekymring om stoffer eller hærværk blandt vores unge mennesker. Vores SSP-indsats (skole, socialforvaltning og politi) arbejder hele tiden på at udvikle vores indsats, så den bedst muligt rammer de udfordrin-ger, der måtte opstå. Men her er vi helt afhængige af, at I giver os besked om, hvad der sker, og hvor vi skal kigge hen med vores indsats. Også her ønsker vi at finde løsninger sammen med borgerne.

- Derfor har vi oprettet en hjemmeside, hvor det er blevet endnu nemmere, at give os besked, hvis I ser eller hører noget, som giver anledning til bekymring. Det kan være mistænkelig aktivitet, som kan indikere køb/salg af hash eller stoffer. Det kan være unge, som opfører sig på en utryghedsskabende måde i bybilledet eller bestemte gadehjørner eller parker, som vi bør være særligt opmærksomme på. Vi modtager alle tips – store som små, og SSP vurderer, hvordan vi bedst tilrettelægger en indsats omkring de oplysninger, vi får.

Ikast-Brande Kommunes nye hjemmeside, hvor man kan sende tips, om det man er bekymret for, kan findes her: www.ikast-brande.dk/tips

Man kan give et anonymt tip til SSP eller skrive, hvis man gerne vil kontaktes.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 25 feb.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 26 feb.

  Foredrag: En kulturrejse langs den jyske vestkyst

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Foreningen Norden og ÆldreSagen (Se annonce uge 7)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: Mødelokale 2, Brande Hallerne
  Arrangør: Foreningen Brande Fitness (Se annonce uge 7)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: SEJ Biler, Bredgade 32, Nørre Snede
  Arrangør: Venstres Vælgerforening i Ikast-Brande (Se FOCUS uge 4)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: Uhre Gamle Købmandsgaard
  Arrangør: Uhre Vandværk A.M.B.A. (Se annonce i Brande Bladet uge 7)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019