Læserbrev til byrådsmedlemmer

Blåhøj Skole er truet - også efter dialogmødet!

Ja indrømmet, Blåhøj har et lavt børnetal i disse år, et tidernes udsving som i så meget andet.

En bølgedal svinger erfaringsmæssigt op mod en ny bølgetop. Dette vil også ske i Blåhøj!

Jeg værdsætter, at dog 16 byrådsmedlemmer mødte op til dialogmødet 14. august i Blåhøj Hallen og at 150 af mine Blåhøj-medborgere, på sober vis, var i stand til at argumentere for skadevirkninger ved nedlæggelse af skolen og fremlægge offensive ideer til muligheder for at skolen kommer godt videre.  

Jeg er også glad for, at medlemmerne i de nedsatte Blåhøj-arbejdsgrupper, efter mødet, har bevaret gejsten til at arbejde videre med løsninger for skolen - og Blåhøj som samfund!

At arbejdet må lykkes, er et håb også JEG har!

 

Skønt jeg selv gik til mødet med positive forhåbninger, gik jeg dog derfra med en fornemmelse af afmagt.

Dette skyldes, at byrådsmedlemmer bag vedtagelsen om, at sætte en lukning af Blåhøj Skole og Kernehuset i høring, ikke fornemmedes at være til at flytte.

Jeg vil i følgende nævne nogle tydelige tegn derpå.

 

Sidste person som fik ordet var byrådsmedlem, formand for Børne og Undervisningsudvalget Simon Vanggaard, han afsluttede med: ”Vi må huske der kun er 4-500 borgere i Blåhøj og det har jo ikke stor vægt i forhold til kommunens samlede indbyggertal på ca. 41.000”!

…  Ups, at Blåhøj reelt i virkeligheden har 962 borgere (tal ifølge kommunens hjemmeside), tyder ikke bare på at Simon Vanggaard kun har overfladisk viden om kommunens sydligste landsby, men udtalelsens betoning fortalte skræmmende, om byrådsmedlemmets mangel på interesse for vort områdes integritet!

 

Af andre udtalelser med stærk negativ betoning kan nævnes, at Kasper Pauli Pedersen sagde: ”En nedlukning af skole behøver ikke at få den store betydning for en landsby”.

Udtalelsen fortæller mig, at Kasper, vel med baggrund i sin bopæl i Ikast by, næppe har forsøgt at sætte sig ind i de følgevirkninger skolelukninger har pådraget mange landsbyer!

 

Flere, på det for Blåhøj Skole ”negative hold”, begrundede nødvendighed af skolelukning med økonomisk ansvarlighed.

Tak! – ansvarlighed forventer jeg at alle byrådets medlemmer besidder!

Forskellen kan være:  Er det ansvarlighed i kortsigtet perspektiv – eller en ansvarlighed som inkorporerer mulige økonomiske- og samfundsmæssige eftervirkninger af en beslutning som fx  nedlukning af Blåhøj Skole.

 

Heri ligger for mig at se den afgørende forskel!

 

Venlig hilsen

Peter Frandsen, Blåhøj

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen
Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Street Art 2019