Læserbrev om Blåhøj skole

Blåhøj skole er en lille landsbyskole. Der er små klasser, og eleverne kender hinanden på kryds og tværs. Det er en stor styrke både i forhold til sociale kompetencer og i forhold til faglige udfordringer. Den sidste tid har der været tal på bordet fra kommunen, som argumenterer for, at Blåhøj inden for ganske få år ikke har højt nok børnetal til, at Kernehuset eller skolen er rentable. Der er fra politisk side blevet spurgt til, hvor de børn er henne, som ikke er tilknyttet Blåhøj skole. Der går nu 89 elever på skolen, men i Blåhøj er der flere børn i skolealderen fra 0. klasse til og med 6. klasse.

Nogle af børnene går på omkringliggende friskoler og folkeskoler. Men der er også en gruppe børn, som er visiteret til et andet skoletilbud pga. fysiske eller psykiske handicaps. Denne gruppe af børn tælles alligevel med i optællingen og bruges som argument for, at forældre har fravalgt Blåhøj skole. Børn, som visiteres videre, kan ikke rummes i et alment tilbud som Blåhøj skole. Der er børn med andre udfordringer, som sagtens kan rummes, for eksempel ordblinde børn. Her har Blåhøj skole med “Ordpatruljen” virkelig skabt en kultur, hvor børn med disse udfordringer får succes og føler sig godt tilpas. De arbejder med PC og med Nota. De får mulighed for at være hjælpelærere i yngre klasser og får følelsen af at kunne noget, selv om de har svært ved det. Der er lige nu ved at blive uddannet endnu en lærer til læsevejleder, så projektet kan fortsætte.

Der er tid til eleverne på Blåhøj skole, og de får hjælp. Der er et godt skole/hjem-samarbejde, og forældre mærker, at lærerne brænder for at undervise børnene. De sætter fokus på hvert barns udfordringer og hjælper dem videre. Det er bestemt en kvalitet, der er værd at have med i overvejelserne, når man taler om lukning. Det er ikke alle børn, der trives i klasser med 28!

Blåhøj skole står fortsat for kvalitet og trivsel.

 

Jeanette Rosing

Trælundvej 7,

Blåhøj

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019