Kartoffelmelsfabrikken går i højden

Støbning af betonsiloen kan nærmest sammenlignes med en avanceret form for pileflet, blot med armeringsjern i stedet for pilekviste.

Brandes højeste bygning – i hvert fald indtil videre, konstaterer adm. direktør Jørgen Bæk, teknisk chef Jesper M. Jensen og bestyrelsesformand Martin Arvad om den silo, der i øjeblikket er ved at skyde op ved kartoffelmelsfabrikken (AKM).

Byggeriet af den gigantiske silo med en diameter på 50 meter, som skal ende med at være 50 meter høj, er i fuld gang og skrider fremad med ca. 2 meter i døgnet. Hver eneste time døgnet rundt ankommer der en betonkanon til byggepladsen.

Udover byggeriet af siloen, der kommer til at kunne rumme over 80.000 kubikmeter kartoffelmel (ca. 65.000 tons) er der også gang i en masse andet byggeri på AKM, bl.a. et helt nyt produktionsanlæg, som fordobler produktionskapaciteten fra 40 til 80 tons stivelse i timen. I sidste uge fik kartoffelmelsfabrikken leveret to inddampningstårne á 110 tons, som nu knejser side om side 38 meter mod himlen.

Læs hele reportagen i Brande Bladet tirsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul