Kan Venstre og Socialdemokraterne mødes på midten?

Af Holger Laursen, tidl. ungdomsskoleinspektør, Ikast

Tænk sig, i 70'erne lokkede vi i tusindvis af gæstearbejdere herop ved at love arbejde til dem, her i Ikast i tekstil- og træindustrien, de fik det dårligst betalte, mest beskidte og mest nedslidende arbejde, som danskerne ikke gad røre, de tog familien med og forsøgte at skabe sig en tilværelse, så deres børn kunne vokse op til et godt liv.

Gennem 25 år var jeg leder af den kommunale ungdomsskole og mødte her mange unge efterkommere af fremmedarbejderne og flygtige, der var kommet i Danmark i 60'erne og 70'erne og 80'erne blandt andet fra Tyrkiet, Sri Lanka og Bosnien. I de 25 år mødte jeg mange af kommunens 14-18 årige, heriblandt mange af de 2-sprogede unge, idet omkring 80% af disse deltog i ungdomsskolens aktiviteter, og jeg oplevede aldrig i løbet af de 25 år, nogen af disse skeje ud eller være mindre aktive end deres gammel-danske aldersfæller.

Faktisk har jeg stadig kontakt med flere af dem på Facebook og følger dem videre frem i livet, og ser en gruppe unge, der alle udfylder deres rolle i samfundet, har job, har taget en uddannelse, er iværksættere, rent ud sagt super samfundsborgere!

Det bliver mere og mere tydeligt, at landets to største partier kappes om at tilfredsstille Dansk Folkeparti i forsøget på at opnå støtte herfra til at kunne danne regering. Og DF tager sig godt betalt, se bare finanslov 2019, hvor man bevilger over 300 mio. kr. til at kunne overføre afviste asylansøgere til en øde ø! Og så det såkaldte paradigme-skift, hvor de i samme ånd, er os selv nok og helt afskriver Danmarks humanitære profil, samtidig med, de siger 'Nej' til en gruppe mennesker, der kunne berige Danmark med deres arbejdskraft og kultur!

Hvad med, at V og A gik sammen om at føre en politik fri for DF's indflydelse og en politik, så Danmark igen kan være sig selv bekendt og atter viser sig som en nation med en medmenneskelig profil.

Kom så. V og A, kom op af muddergrøften og før sammen Danmark fremad!

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen