Kan Brande klare presset på skolefronten?

Fra bestyrelsen for Blåhøj Beboerforening har vi modtaget følgende indlæg i debatten om en mulig lukning af Blåhøj Skole:

Det har den sidste tid været skrevet meget om den potentielle skolelukning af vores skole i Blåhøj, som igen er i farezonen, hvis ikke byråd og kommune i 11. time kommer til bæredygtig fornuft.

Som borgerforening vil vi naturligvis gøre alt for at bakke op om, at skolen kan fortsætte på en eller anden vis og ikke går lukningsdøden i møde ud på foråret eller før. Konsekvensen ved en skolelukning bliver nemlig, at nedlukningen af en velfungerende landsbyskole blot vil skabe nye udfordringer for jer forældre i Brande, som skal leve med højere klassekvotienter op til 33 elever i klassen og indslusning af 'dyre' inklusionsbørn fra Blåhøj, som trives bedst herude på heden. I sidste ende kommer I måske selv til at vælge andre skoler end dem lige uden for døren i Brande eller flytter fra Brande, og så er den sydlige ende af Ikast-Brande Kommune for alvor død med 1-0 til kommunemagten i Ikast.

For de af jer, som måske hverken har børn eller kender forholdene i Blåhøj, er vores skole kendetegnet ved at være en mindre, velfungerende landsbyskole med små klasser bestående af en høj andel af ikke almene elever, som trives bedst under gode forhold på en mindre skole. Vi er herude gode til at håndtere både de mere specielle børn enten med bogstavdiagnoser, børn fra mange forskellige nationaliteter samt dem som bare trives bedst i mindre, trygge rammer med højt til himlen, nærhed og kort transporttid.

Trivsel i top

Skolen har igennem mange år været førende i trivselsmålinger, og hvad de nationale tests angår ligger den i toppen. I det hele taget dyrkes på skolen samlæsning, der styrker de sociale kompetencer, mentorordninger, og sågar har vi en frivillig sprogskole uden for selve Blåhøj skole-regi, så forældre - uanset hvor de kommer fra - kan føle sig fortrolige med skole og øvrige samfundsrelevante forhold.

Vi håber, det tydeligt fremgår, at vi har så meget potentiale at byde på, og at vores skole er hjertet for al udvikling, vækst og tilflytning i Blåhøj og opland.

Lukker man skolen ned og tænker kortsigtet, lukker man reelt for al bæredygtig udvikling af landsbysamfundene i vores sydligste del af Ikast-Brande kommune: Foreningsliv og social mobilitet stopper, og boligpriserne stagnerer, og som det var oppe til kommunalvalget, er dette jo de facto afvikling, som vi i samarbejde med fornuftige lokalpolitikere vil kæmpe for at udgå.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023