Kabalen er lagt

Thomas Østergaard

23-årige Thomas Østergaard fra Venstre skal være næstformand for 2 udvalg, udvalget for klima, natur og bæredygtighed samt Børne-, fritids- og kulturudvalget.

Med undtagelse af næstformandsposten i Psykiatri-, handicap- og arbejdsmarkedsudvalget besættes samtlige udvalgsformands- og næstformandsposter i Ikast-Brande Kommunes politiske udvalg fra nytår af politikere fra den nordlige del af kommunen.

Som borgmester er Ib Lauritsen (V) "født" formand for Økonomi- og planudvalget, som derudover kommer til at bestå af Venstres Palle Høj, socialdemokraterne Kasper Pauli Pedersen og H.C. Jørgensen, Annette Mosegaard (C), Simon Vanggaard (O) og Lotte Stoltenborg (L).

Viceborgmester Kasper Pauli Pedersen bliver formand for det nyoprettede udvalg for klima, natur og bæredygtighed. Her bliver Venstres 23-årige komet, Thomas Østergaard, næstformand, ligesom han bliver det i Børne-, kultur- og fritidsudvalget, der får de konservatives Annette Mosegaard som formand. Den hidtidige formand for Kultur- og fritidsudvalget, Helle Mathiasen (V), må tage til takke med en post som menigt medlem af udvalget.

Socialdemokraten Birthe Sørensen fortsætter som formand for Arbejdsmarkedsudvalget, der fremover også får ansvaret for psykiatri- og handicapområdet. Som næstformand i dette udvalg har de konservative peget på Kirsten York Helms, som dermed bliver den eneste af de 8 politikere valgt i den sydlige del af kommunen, der får andet end en plads som menigt udvalgsmedlem.

Venstres gruppeformand, Henrik Engedahl, udskifter formandsposten i det opsplittede Teknik- og miljøudvalg med posten som formand for Ældre-, sundheds- og omsorgsudvalget, mens Dansk Folkepartis Simon Vanggaard bliver formand for Udviklings- og erhvervsudvalget. 

Begge udvalg får en næstformand fra Engesvang: Dansk Folkepartis Mikael Würtz bliver næstformand for Ældre-, sundheds- og omsorgsudvalget, mens H.C. Jørgensen bliver næstformand i Udviklings- og erhvervsudvalget.

Endelig har Venstre udpeget Palle Høj som ny formand for Ikast-Brande Spildevand. Han afløser partifællen Brian Sigtenbjerggaard fra Nr. Snede, der forlader byrådet, på posten.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022