Ja tak til hedekraft

Byrådets vision 2018-2025 indledes med følgende forord:

”På den jyske hede er intet givet på forhånd. Det ligger i blodet på os at være arbejdsomme og entreprenante. Vi er vant til at skulle tænke nyt og finde på for at opnå resultater. Vi handler. Vi hjælper hinanden og står sammen. Vi løfter i flok og finder løsninger.

Det kalder vi HEDEKRAFT - at få ideer til at spire, løsninger til at gro og drømme til at blive til virkelighed.”

 

Blåhøj har endnu en gang samlet sig om en fælles opgave. Borgermøde, høringssvar, forberedelse til dialogmøde, læserbreve og arbejdsgrupper, Blåhøj har henover sommeren summet af liv og aktivitet.

En stor tak til beboerforeningen for indsatsen og det store frivillige arbejde der lægges i, at skabe fællesskab for borgere i Blåhøj. Igennem tiden har beboerforeningen haft en vigtig rolle ved at få ideer til at spire, løsninger til at gro og drømme til at blive til virkelighed.

 

Senest som initiativtager til nedsættelse af fire arbejdsgrupper, der alle har haft til opgave at komme med forskellige ideer til et fremtidens Blåhøj.

At høringsperioden om skole og dagtilbudslukning i Blåhøj foregår henover sommerferien, er selvsagt en udfordring for de nedsatte arbejdsgrupper i at mødes og tidsmæssigt kunne fremlægge et gennemarbejdet bud på et fremtidens landsbysamfund.

Løsningen er ikke at lukke et landsbysamfunds største aktiv og løsningen findes ikke indenfor nuværende byrådsperiode. Løsningen skal findes i et længerevarende og fremtidssikret perspektiv, ikke kun for Blåhøj, men for Ikast-Brande Kommune som helhed. Nerven i landsbyer er typisk dagtilbud og skole, hvilket også er gældende for Blåhøj. En fremtid uden vil ret sandsynligt betyde en direkte kurs mod kategorien ”Udkants Danmark”. Vi må insistere på at vi med det siddende byråd tager opgaven om fremtiden på os, handler, står sammen og løfter i flok for at opnå et langsigtet og holdbart resultat - indeholdende det liv vi ønsker os i hele Ikast-Brande Kommune.

Så hvilket liv ønsker vi i landsbyerne?

Hvilken arbejdsopgave vil vi helst løse sammen med borgerne i landsbyerne? og hvordan bliver vi som borgere medspillere, fremfor modspillere i den proces?

 

Ved generationsskifte og derved i overgangen mellem generationer, har vi brug for et samarbejde om at sikre tilgangen af nye generationer til landsbyerne. Blandt andet ved at være attraktive for børnefamilier, der er den næste generation. Vi må tænke nyt og finde på for at sikre kontinuerlig bosætning i vores landsbyer.

 

Ved fælles hjælp må vi sikre en konstruktiv retorik om landsbysamfundene og gøre Ikast-Brande Kommune kendt for at skabe den bedst mulige sammenhæng mellem land og by i nytænkende og udviklingsorienterede opgaveløsninger.

 

Intet er givet på forhånd. Det ligger i blodet på os at være arbejdsomme og entreprenante. Vi må fokusere på at holde liv i den politiske vision 2025 ved at handle, hjælpe hinanden og stå sammen.

 

Hvordan bliver Blåhøj en del af løsningen fremfor en del af problemet?

 

Sussi Sommer

Stigbjergvej 6

Blåhøj

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 07 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 14 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 21 jul.

  Bankospil - AFLYST!

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 28 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 04 aug.

  Bankospil - AFLYST!

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019