Ingen lokaletilskud til indendørs padelbaner

Stik imod Fritidsrådets anbefaling har Ikast-Brande Kommunes børne-, kultur- og fritidsudvalg besluttet, at der ikke skal udbetales lokaletilskud til indendørs padelbaner.

Padel, som for uindviede bedst kan beskrives som en blanding af tennis og squash, er i øjeblikket den hurtigst voksende sportsgren i Danmark, og også i Ikast-Brande Kommune er der blevet opført en række baner, såvel indendørs som udendørs.

Således kan man både spille indendørs padel i Brande Padel Club, PadelWorld i Ikast og i Engesvang Hallen, og i Bording er to udendørsbaner under tag under etablering. Desuden kan man spille udendørs padel hos Ikast Padel Tennis og på banerne ved Brande Hallerne; begge steder er der ligesom i Engesvang anlagt to baner.

Fritidsrådet, som først på året erstattede det nu nedlagte Folkeoplysningsudvalg, var blevet bedt om at komme med en indstilling, og anbefalingen fra Fritidsrådet gik på, at man i en toårig forsøgsperiode enten skulle udbetale et tilskud pr. aktivitetstime eller et lokaletilskud på 75 procent af foreningernes dokumenterede lokaleudgifter svarende til tilskuddet til de øvrige foreninger i kommunen, men kun til enkelte foreninger og med et loft over tilskuddets størrelse.

Muligt at sige nej

Den indstilling valgte udvalget imidlertid at se fuldstændig bort fra. I stedet afviste udvalget at yde tilskud til padelklubberne på baggrund af reglerne i Folkeoplysningsloven. Heraf fremgår det, at ”det er muligt at sige nej til at bevilge lokaletilskud til nye lokaler, såfremt dette medfører væsentlige merudgifter for kommunen.”

Netop denne passus i loven er i forvejen årsagen til, at foreningsfitness og squash ikke modtager lokaletilskud. Desuden fremgår det af reglerne, at kommunen ikke er forpligtet til at give lokaletilskud til lokaler, hvor andre samtidig har adgang mod betaling, og med disse regler i hånden har et enigt børne-, kultur- og fritidsudvalg altså besluttet at tilsidesætte Fritidsrådets indstilling.

Samtidig har udvalget dog tilkendegivet, at det i starten af det nye år ønsker at indgå i en dialog med Fritidsrådet om en generel ændring af lokaletilskudsmodellen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023