Ildsjæle efterlyses i Brande

Henrik Kraglund

Af Henrik Kraglund, byrådsmedlem for Fælleslisten.

De knap 6 måneder, jeg indtil videre har siddet i byrådet, har budt på mange gode oplevelser. Noget af det mest oplivende, jeg har deltaget i, har været de møder, hvor repræsentanter for kommunens større byområder har redegjort for deres planer om den fremtidige udvikling i lokalområderne. Disse udviklingsplaner har været forelagt for medlemmerne af ”Erhverv, vækst og bosætningsudvalget” senest af 20-25 repræsentanter fra Nr. Snede, Ejstrupholm, Engesvang og Bording. Og tidligere har ”vores Ikast” fortalt om udviklingsplanerne for Ikast by.

De har ALLE forelagt omfattende udviklingsplaner, som skal gøre deres område mere spændende at leve i og samtidig skabe et stærkt fællesskab borgerne imellem.

De har fortalt om (i flæng): bygning af klatrevæg, oprensning af sø og etablering af badestrand  (Ejstrupholm), stisystemer, skiltning, gadebelysning, udstykninger, infrastruktur (busdrift), samarbejde med naboområder (Bølling Sø),  børnehaver, mindesten, rundkørsel, vejanlæg i øvrigt, bygning af turisthytte (Nr. Snede), fortsat udbygning af Væksthus (Bording), tilflyttermapper, forsamlingshuse, byudvikling, udvikling af detailhandelen, ombygning/”opdatering” af Strøgcentret, stisystemer, BMX-ruter……...

Det har været en stor oplevelse for udvalget at møde disse ildsjæle, fordi de har så meget på hjerte og har så stor energi, at de er ved at selvantænde. Og det smitter! De kan skaffe penge ved egen indsats, ved fundraising, ved diverse lokale aktiviteter – det gør i dagens Danmark stort indtryk på politikerne. 

Hvor har vi Brande?

Brande mangler! Brande har nogle få ildsjæle, som dog mangler den overordnede opbakning, som dels Vores Ikast dels de 4 ovennævnte byers lokalråd kan give. Brande har ikke noget talerør, ikke noget lokalråd, som vil kunne forelægge 20-25 ideer til udviklingsplaner for byen. Og hvor er den hær af frivillige, som i de andre områder nærmest hver dag er i sving for at gøre en indsats for deres byer, deres medborgere og dermed sig selv?

Hvordan skal de byrådspolitikere, som ikke er valgt i Brande, kunne få øjnene åbnet for Brandes ønsker og planer? Vi branditter er rigtig glade for vores by, men vi har ikke forstået, at hvis vi skal udvikle byen yderligere, skal vi ikke sætte os hen og mæske os ved et tag-selv-bord, som kommunen disker op med – vi skal derimod servere en indbydende buffet for dem, som skal beslutte og (delvis) betale, nemlig politikerne.

Men uden menukort er det begrænset, hvor mange retter politikerne vil bestille.

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen