Ikast-Brande Kommune kaster sig nu også ind i smitteopsporingen

Ikast-Brande KOmmune

I lighed med en lang række andre kommuner over hele landet går Ikast-Brande Kommune nu også i gang med at assistere Styrelsen for patientsikkerhed med smitteopsporingen.

Det er styrelsen, der har bedt kommunerne om hjælp til opgaven. Håbet er, at Ikast-Brande Kommunes kendskab til lokale forhold kan hjælpe med at bringe smitteopsporingen et skridt videre og dermed mindske smittespredningen.

Ikast-Brande Kommune har udpeget en håndfuld medarbejdere, der skal starte smitteopsporingsenheden op, og de tog fat på arbejdet tirsdag. 

Helt konkret går opgaven ud på at kontakte smittede i Ikast-Brande Kommune og blandt andet vejlede dem i særligt to vigtige emner: opsporing af den smittedes nære kontakter og overholdelse af isolation, så man ikke smitter andre.

Opgaven omkring smitteopsporing er delt med Styrelsen for patientsikkerhed og koordineres derfor med denne. Kontakten til de smittede vil foregå i dagtimerne alle ugens 7 dage - primært pr. telefon suppleret med sms og e-boks-breve.

- Jeg ser meget frem til, at smitteopsporingsenheden her i kommunen starter arbejdet op. Det er et vigtigt stykke arbejde, som kan forhindre yderligere smittespredning. Samtidigt er etablering af enheden et krav i forhold til de genåbninger, Ikast-Brande startede op mandag den 1. marts, fortæller kommunaldirektør Flemming Storgaard.

Smitteopsporingsenheden kan kontaktes på smitteopsporing@ikast-brande.dk eller telefonnr. 99 60 43 21 - også om onsdagen, hvor kommunens telefoner ellers normalt er lukket.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020