I aften løber Blåhøj

Tirsdag den 30. april kl. 18.30 ved Blåhøj Hallen, starter Blåhøj IF i samarbejde med DGI Midtjylland og ”Bevæg dig for livet” (Ikast-Brande kommune) en ny løbeklub op.

I første omgang fokuserer vi på et begynderhold, hvor alle kan være med. Uanset alder og hvilken form man er i, (eller mangel på samme) Vi starter helt fra bunden med skiftevis gang/løb med max 2 min løb ad gangen.

Dette gør vi for, at alle får en god oplevelse.

Den største begynderfejl i løb, er at man få startet alt for hårdt op, og derved får en dårlig oplevelse og ofte mister modet.  Men det er selvfølgelig også for at undgå skader.

Mange løbeklubber henvender sig mest til de øvede løbere, altså dem der kan løbe ca. 5 km og opefter, men her bliver der plads til alle.

 

- Jeg lavede selv begynderfejlen i sin tid. (for ca. 15 år siden) Jeg startede med at løbe 20 minutter, og fik mega ondt dagen efter, hvilket gjorde at jeg tænkte… løb, det er bare ikke mig. Men en god veninde forklarede mig min fejl, og hun havde et program til begynder, og sammen startede vi på at løbe. 

Og jeg vil rigtig gerne give den gode oplevelse videre, fortæller Vinni Riber fra Blåhøj IF/Blåhøj Motion..

 

I klubben bliver er der selvfølgelig også startet fortsætter/øvede hold op.

 

Den 30. april kommer René Vinther Olsen fra DGI Midtjylland og laver 45 minutters sjov træning med os, og efterfølgende holder vi infomøde.

Jeg vil gerne opfordre alle interesserede i at deltage den dag, også de øvede, og dem der ”kun” er interesserede i at gå en tur. 

Så kan vi nemlig på den måde finde ud af, hvor stor interessen er for flere hold med det samme.

Dem der vil løbe, træner med René på boldbanen fra 18.30 til ca. 19.15. imens gå walk-holdet sig en tur, sammen med Annette Riber. Ca. 19.15 mødes vi så i ”overhuset” til fælles infomøde, hvor der vil blive serveret lidt vand, frugt og nødder. 

 

Når man løber/starter med at løbe kan der være mange forskellige mål med det.

Motion i al almindelighed, vægttab, socialt sammenhold/venskaber, at komme i bedre form, at forbedre sine tider (hastighed/distance) osv.  Men lige meget hvad ens mål er, er man velkommen i vores klub.

 

Jeg selv lider at en kronik smerte sygdom, men jeg har i samråd med min læge, erfaret at motion/løb er en fantastisk medicin for mig, både fysisk og især mentalt.

Min erfaring med alt det gode, som motion gør for ens velværd, får mig til at brænde endnu mere for det her, fortæller Vinni Riber.

 

Om udgangspunkt løber vi efterfølgende sammen hver tirsdag kl 18.30 fra Blåhøj Hallen, og jeg opfordrer til at man derudover selv løber 1-2 gange i ugen, for at få det optimale ud af det. Men det forklarer jeg meget mere om den 30.

Der er dog allerede flere der har givet udtryk for at tirsdag er en dum dag for dem, men hvis der er stemning for at flytte træningens aftenen til f.eks. torsdag er jeg åben for det. Og hvis der er stemning for flere fælles træninger i ugen, finder vi også en løsning på det.

 

En hilsen fra DGI og Bevæg dig for livet:

Samarbejde om opstarten…

Som ”Bevæg dig for livet” kommune, hvor der er målsætninger om at få flere inaktive borgere i bevægelse i fællesskaber, ser Ikast-Brande Kommune det som naturligt at understøtte oprettelsen af denne aktivitet, som kan være med til at få nye målgrupper i bevægelse i et af ydreområderne i kommunen.

 

”Via ’Bevæg Dig For Livet’-aftalen vil vi klart kunne se os støtte op omkring Blåhøj IF og deres ønske om at oprette en løbeafdeling, da dette begyndertilbud, vil kunne få flere i blåhøjområdet ind i et fællesskab, som vi ved kan fastholde folk, og ud at bevæge sig…”, siger Christian Valbak, projektleder på Bevæg dig for livet i Ikast-Brande Kommune.

 

På samme måde ser DGI Midtjylland sig med i udviklingen af forløbet, og her er løbekonsulent i DGI Midtjylland, René Vinther Olsen, ikke i tvivl om, at det er godt for en forening at oprette en løbeafdeling, for at samle nye udøvere i foreningen. 

 

”Vi ved at løbeklubber kan være med til at samle og motivere rigtig mange folk fra nybegynder til garvede løbere, da motionsformen er fleksibel, kræver få ressourcer samt at træningen kan tilpasses alle niveauer…”

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019