Hvor handler du?

Susanne Sommerlund

Kvickly-butikker landet over donerer nu deres overskud fra salg af nonfood til Corona-klemte butikker. Hvad gør du for at støtte dine lokale butikker?

Af Susanne Sommerlund, formand for HK Handel MidtVest, og bestyrelsen for HK Handel MidtVest

Butikkerne har det hårdt. Ikke dem, der fortsat må holde åbent, men de mange mindre butikker, der har fået forlænget deres nedlukning foreløbig til 28. februar.

I bestyrelsen for HK Handel MidtVest glæder vi os over, at der bliver taget forskellige initiativer til at hjælpe de pressede butikker – som eksempelvis Kvickly-butikkerne, der har valgt at donere deres overskud af nonfood til Corona-klemte butikker.

Det er også blevet muligt, at pakker og varer, der er forudbestilt ved fjernsalg, altså pr. telefon, mail, webshops eller online, kan afhentes i de udvalgsvarebutikker, der ellers uanset størrelse skal holde lukket. Og siden 8. februar har der været mulighed for, at forudbestilte varer kan betales udenfor eller i butiksdøren.

Måske du ikke behøver at svinge dankortet i en udenlandsk netbutik?

Du kan overveje, om den sidste portion af de frigivne feriepenge, som er på vej ud til os danskere for at give et boost til vores trængte detailhandel, skal være medvirkende til, at udenlandske webshops vinder frem?

De store udenlandske onlinebutikker bidrager ikke til finansieringen af sygehuse, plejehjem, skoler med mere i Danmark. Og måske er der ikke overenskomst ordnede forhold for de ansatte.

Restriktionerne for detailhandlen kan betyde, at der ikke kun bliver længere mellem kunderne, men også mellem medarbejderne i butikkerne. Det er ekstra kritisk i en tid, hvor dansk økonomi er udfordret, og hvor mange danskere har mistet jobbet som følge af Corona-krisen.

Vi har de seneste år set flere og flere tomme lokaler i bybilledet. Hvis du ønsker butikker i dit lokalområde, er det vigtigt, at du også støtter dem i denne svære tid.

Tænk, før du handler. Og så håber vi snart, der kommer en afklaring på, hvordan og hvornår butikkerne må åbne igen. Vi skal lære at leve med Coronaen. Den forsvinder ikke i morgen.

­­­­­­­

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020