Hvor er de sidste skolepenge?

licitationen.dk har man i et stykke tid kunnet læse, at Ikast-Brande Kommune har sendt totalentreprisen på opførelsen af en ny skole i Brande i udbud. Samlet budget: 158 mio. kr. Politisk er det tidligere blevet besluttet at afsætte 205 mio. kr. til byggeriet, så Brande Bladet satte sig for at finde ud af, hvor differencen på de 47 mio. – knap en fjerdedel af det samlede beløb – var blevet af.

Ikast-Brande Kommunes direktør for børn og fællesskaber, Rasmus Byskov Nielsen, forklarer, at den såkaldte ”targetpris” (de 158 mio.) er et afsæt for de bud, der kommer ind, men ikke nødvendigvis præcis det beløb, der i sidste ende indgås aftale for. Man kan både ende lidt over og lidt under, forklarer han, men det afhænger af den pointgivning, der bliver de forskellige bud til del. Her vurderes bl.a. kvaliteten og organiseringen af arbejdet samt naturligvis prisen.

Udover håndværkerudgifterne er der desuden er række andre udgifter forbundet med byggeriet til f.eks. kommunens byggeherrerådgiver, DK2, til landinspektør og geoteknik m.v.

Der er også taget højde for udgifter til forundersøgelser af grundens beskaffenhed, omkostninger til kunst og til den midlertidige genhusning af tandplejen i Nr. Snede.

Udgifterne til nedrivning af de eksisterende bygninger i Centerparken skal også tages fra de 205 mio., men derimod skal der ikke findes penge til en senere nedrivning af den nuværende Præstelundskole indenfor beløbsrammen.

Endelig har man reserveret en buffer til uforudsete udgifter, oplyser Rasmus Byskov Nielsen.

Til gengæld er de 5 mio. kr., der er afsat til indretningen af de midlertidige kommunale arbejdspladser på den nedlagte Vestre Skole i Ikast (kaldet Administration Vest, red.) ikke en del af de 205 mio., oplyser han.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 22 jul.

  Sommerfest

  Sted: Troens Ord, Højmarksvej 22
  Arrangør: Troens Ord

 • 23 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken, Brande
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 27 jul.

  Sommerfest

  Sted: Troens Ord, Højmarksvej 22
  Arrangør: Troens Ord

 • 30 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken, Brande
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 03 aug.

  Pileflettekursus Brande Havekreds og Brande Flettekreds

  Sted: Den Gamle Købmandsgård Uhre
  Arrangør: Brande Havekreds og Brande Flettekreds

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen