Hjælp de lokale arbejdspladser nu!!

Situationen for dansk turisme er meget kritisk. Erhvervet var det første, som blev ramt - og har siden fået tvangslukket 17.500 af 20.000 virksomheder og de facto lukket de øvrige, fordi de ikke har gæster!

Regeringen og Folketingets hjælp gør en forskel, men det er ikke nok. Der er brug for en særlig indsats, som skal bidrage til at genrejse erhvervet efter den 9. juni, hvor regeringens hjælpepakker udløber. Det er der, fordi vi alle har en interesse i at holde hånden under de tusindvis af virksomheder, som er lukningstruede, og de over hundredtusind arbejdspladser, som er i fare i turisme- og oplevelseserhvervet. En analyse fra Horesta i sidste uge viste, at hver femte virksomhed i erhvervet føler sig truet af permanent lukning som følge af krisen.

Dansk turisme er et vigtigt eksporterhverv, der skaber milliardindtægter fra udenlandske turister, og vi var før krisen et af de vigtigste væksterhverv. Men fordi vi rejser os væsentligt langsommere end andre erhverv, er der brug for yderligere initiativer. Ud over dette er der utrolig mange lokale arbejdspladser på spil her.

Mange andre lande har lige som Danmark taget initiativer for at understøtte erhvervslivet generelt. Men mange er gået videre med målrettede tiltag til turismen. Senest har Norge sænket momssatsen for bl.a. hotelovernatninger til 8 pct.

Den britiske analysevirksomhed Tourism Economics har vurderet, at det globale turismeerhverv først er tilbage på før-kriseniveau i 2022. Vel at mærke hvis Corona-krisen er overstået på fem måneder. Erfaringerne fra finanskrisen viste, at det tog 2 år for restauranterne at nå samme niveau som før krisen og hele 4 år for hotellerne. Effekten af denne krise er uden sidestykke og er allerede nu langt værre end de tidligere kriser til sammen.

Vores brancheorganisation Horesta foreslår på den baggrund en genopretningspakke med målrettede tiltag for turisme- og oplevelseserhvervet:

1. Forlængelse og udvidelse af kompensation

2. Afgiftsfritagelse i 2020 og 2021 (energiafgifter og ejendomsafgifter)

3. Differentieret momssats på 8 pct. for hoteller og restauranter

4. Tredobling af markedsføring af dansk turisme

5. En særlig turisme-taskforce.

Vi har brug for handling nu før det er for sent og behøver din og Danmarks hjælp nu!!

 

Horesta

Hotelejer Arne Andersen

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020