Helt solgt 1

Den tidligere Brande IF- og FC Midtjylland-spiller, Rasmus Nissen Kristensen, har skiftet den hollandske hovedstandsklub Ajax ud med den østrigske klub Red Bull Salzburg. 22-årige Rasmus ”NK” blev for halvandet år siden solgt til den hollandske hovedstadsklub for knap 40 mio. kr., og ifølge den hollandske avis De Telegraaf har Ajax indkasseret nogenlunde det samme beløb for danskeren, der er blevet udstyret med en femårig kontrakt i Østrig.

Da FC Midtjylland i januar sidste år solgte den blonde kantspiller til Ajax, udløste det i overensstemmelse med FIFA’s regler en såkaldt solidaritetsbetaling til ”NK’s” barndomsklub i Brande på beskedne 1.000 euro svarende til ca. 7.500 kroner, så mens man i Middelfart går rundt og venter i spænding på et Christian Eriksen-klubskifte, der vil forgylde den fynske klub, behøver man ikke omlægge budgetterne i Brande IF på grund af handlen.

Rasmus Nissen var for få måneder siden med til at vinde ”the double” for Ajax, og han scorede sit første mål i Ajax-trøjen, da han gjorde det til slutresultatet 4-0 i pokalfinalen mod Willem II. Generelt blev opholdet i Holland dog aldrig den helt store succes for danskeren, der i perioder måtte se sig selv som tredjevalg til pladsen på højrekanten. Til gengæld har han været stamspiller og anfører for U21-landsholdet, som trods store forventninger og to sejre i de tre indledende puljekampe ikke formåede at kvalificere sig til semifinalerne ved EM-slutrunden i Italien i juni.

Med skiftet til østrigsk fodbold går Rasmus Nissen Kristensen i sin onkel, Sigurd Kristensens, fodspor: Sigurd Kristensen spillede i sin tid professionelt i en anden østrigsk klub, Sturm Graz.

 

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019