Høringssvar fra skytteforeningen

Blåhøj Skytteforening har sendt en kopi af foreningens høringssvar til Ikast-Brande Kommune vedr. Blåhøj Skoles fremtid og dermed den fremtidige udvikling i Blåhøj:

Først lidt historie omkring foreningen: Efter at der, efter flere års lang kamp var udsigt til en idrætshal i Blåhøj, var der en gruppe borgere, der arbejdede for at etablere en 15 meter skydebane i forbindelse med hallen. I 1986 inviteres til stiftende generalforsamling med stor tilslutning, hvor man besluttede at oprette Blåhøj Skytteforening. Forslag til vedtægter, udarbejdet i samarbejde med D.D.S. (De Danske Skytteforeninger) blev vedtaget. Dermed var Blåhøj Skytteforening en realitet, og kunne dermed søge om tilskud og lån ved D.D.S. til at etablere en skydebane i forbindelse med Blåhøj Hallen.

12. september 1987 var der indvielse af Blåhøj Hallen med 15 meter skydebane.

Efter 25 år blev skydebanen moderniseret med blandt andet elektronisk markeringsanlæg og hæve/sænke borde, samt miljøsikring efter nye miljøkrav, et projekt til kr.360.000,00, som er finansieret dels via fonde, sponsorer, LAG – midler, samt tilskud og lån ved D.G. I.- skydning, plus egne midler og ca. 225 frivillige arbejdstimer. Men uden kommunalt tilskud, da der her blev givet afslag på ansøgningen om tilskud.

Skydning er en sport, hvor alle kan deltage, og har gennem årene været en attraktiv aktivitet for området. Foreningen har gennem årene haft et godt samarbejde med Blåhøj Skole omkring det landsdækkende DM i Skoleskydning for 5. klasse. 

Kære byrådsmedlemmer/ beslutningstagere: Hvis man lukker Blåhøj Skole, bliver det svært at opretholde et attraktivt foreningsliv i Blåhøj; i værste tilfælde kan det betyde en lukning af Blåhøj Hallen og dermed også skydebanen.

Det aktive foreningsliv tilknyttet Blåhøj Hallen og ikke mindst Blåhøj Skole er medvirkende til, at mange unge familier flytter hertil; samtidig ligger Blåhøj meget central i forhold til arbejdspladser, lufthavn, m.m.

Derfor er det altafgørende vigtigt at bevare Blåhøj Skole, som er grundlag for et attraktivt Blåhøj.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS
Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023