Håndbold-sponsorat foreslås forhøjet

På sit møde tirsdag skal Ikast-Brande Kommunes Økonomi- og planudvalg tage stilling til en mulig forhøjelse af kommunens sponsorat af Herning-Ikast Håndbold.

Kommunaldirektør Flemming Storgaard lægger op til en forhøjelse af sponsoratet til Herning-Ikast Håndbold med 200.000 kr. Der er tale om en engangsforhøjelse, og administrationen bemyndiges til at forhandle de nærmere detaljer i sponsoratet på plads, så kommunen modtager modydelser svarende til prisen for sponsoratet.

Som så mange andre virksomheder er Herning-Ikast Håndbold blevet presset på den generelle drift af corona-situationen og forventer allerede på nuværende tidspunkt længerevarende økonomiske udfordringer, herunder tab af sponsorater.

Klubben har allerede iværksat en række tiltag for at minimere omkostningerne, men det vil langt fra kunne dække de indtægtstab, som forventes, og de faste udgifter, som ikke kan reduceres.

Ikast-Brande Kommune sponserer i forvejen Herning-Ikast Håndbold med 291.000 kr. årligt. Dertil kommer særaftalen vedrørende foliering af klubbens spillerbus på 200.000 kr., så med forhøjelsen kommer kommunens samlede sponsorat op på 691.000 kr.

Derimod lægges der ikke op til at forhøje sponsoratet af FC Midtjyllands superligamandskab, som netop har hentet et ekstraordinært sponsorat på en million kroner hos Herning Kommune, mens nabokommunen har besluttet at støtte Herning-Ikast Håndbold med et ekstraordinært sponsorat på 150.000 kr.

Sponsoratet foreslås finansieres fra sponsor-kontoen, hvorpå der er udisponerede midler på i alt 418.000 kr. fra tidligere budgetår.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul