Gildesalen bliver lavet om til krudtsalg

De to brødre har fået lavet deres egne batterier med logo på, som de giver oven i handlen, hvis man køber for et vist beløb.

 I baggrunden nogle af de containere de har investeret i. Ud over containere skal der også sættes hegn op rundt om området, så der ligger mange arbejdstimer i at kunne kalde sig for sælger af nytårskrudt.   

Af Villy Guldbrand Jensen -

Når december går på hæld holder brødrene Peder og Patrik Ellegaard ferie fra deres normale arbejde.

Til daglig arbejder de ved landbrug og som elektriker, men når kalenderen går mod slut december, skal der afvikles ferie, for så skal deres kræfter bruges på salg af nytårskrudt og fyrværkeri.

Det sker fra forældrenes ejendom på Svindbækvej 12 ved Thyregod, hvor gildesalen i tre uger bliver inddraget til stort udstillingsrum for raketter og fontæner og andet spændende fyrværkeri.

- Det var lidt af en tilfældighed der førte til at vi blev sælgere af fyrværkeri, indrømmer Patrik Ellegaard.

- Vi kendte Flemming i Thyregod, der gennem en række år havde solgt fyrværkeri. Han følte at det var blevet for meget og spurgte om ikke vi kunne tænke os at overtage salget, fortsætter Patrik Ellegaard der sammen med sin storebror Peder tog en rask beslutning: Det gør vi!

Det blev starten på de to brødres ”krudt-eventyr” der nu på 4. år finder sted på forældrenes gård.

I gildesalen er der lavet stor udstilling med de mange forskellige produkter de sælger og ude på marken står fire containere, hvor nytårskrudtet bliver opbevaret under sikker lås og slå og i lovmæssig afstand fra andre bygninger.

- Vi har købt vore egne containere i år, forklarer Peder Ellegaard. Tidligere lejede vi dem, men nu er vi ikke afhængig af at containeren bliver tømt til tiden og leveret de dage vi ønsker det, forklarer han.

Containerne bliver dog tømt for nytårskrudt når året er forbi.

Vi opbevarer ikke selv det krudt vi har i overskud, forklarer Peder Ellegaard.

Fyrværkerieksperten – som vi handler med – opbevarer det vi ikke får solgt, og hvis det drejer sig om ubrudte kasser tager de det retur.

Vi har i øvrigt været på kursus, hvor vi har lært hvordan man håndterer og pakker krudtet, forklarer de to brødre, der dog ikke selv fragter deres varer.

- Det kræver for mange tilladelser og certifikater, så det lader vi vores leverandør Fyrværkerieksperten om, fortæller Peder Ellegaard.

 

Salget endte positivt sidste år

På grund af Coronaen var der panik på sidste år.

- Vi stod sidste år med fyldte containere, da vi op til jul pludselig var i farezonen for at vi blev tvangslukket, fortæller de to brødre, der fik travlt med at lave en hjemmeside, hvis det skulle ende med netsalg.

Men heldigvis fik vi lov til at holde åbent, og det endte faktisk med at det blev et rigtigt godt år for os.

- Jeg tror at netop Coronaen gjorde at folk brugte ekstra mange penge på fyrværkeri sidste år, fortæller Patrik Ellegaard, der også mener at det at man holdt nytårsaften i mindre sammenkomster gjorde at behovet for mere nytårskrudt var udtalt. Og så havde folk nok også flere penge til rådighed, når ferierejserne var aflyst.

Nu glæder de sig til salget der startede den 23. december.

- Vi synes begge det er sjovt at arbejde med nytårskrudt, og oplever at vi efterhånden har fået mange faste kunder, der gerne kører langt for at se det store udvalg vi har.

- Vi holder fast i den gode kvalitet, hvilket også betyder at vi stort set aldrig får klager over det vi har solgt, fortæller Peder Ellegaard, der sammen med Patrik i det tidlige forår var på besøg hos Fyrværkerieksperten på deres lagerplads på Vandel flyveplads, for at se hvad der kom på markedet til den kommende sæson.

- Vi har valgt at handle med Fyrværkerieksperten fordi de står for kvalitet og sikkerhed, og selv om der har været store udfordringer med fragten i år, har vi stort set fået de varer vi har bestilt – så nu glæder vi os bare til at komme i gang med salget, slutter de to brødre.

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS
Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2021