Fysisk og elektronisk fællesskab i kælderen

I Brande Hallernes kælder holder E-Sport Brande til. Her stiller esportsklubben computere og udstyr til rådighed til medlemmerne, som møder hinanden på tværs af aldersgrupper, styrker deres evner bag tastaturerne og skaber sociale relationer.

Her har omkring 50 medlemmer af foreningen deres ugentlige gang, der byder både på teknisk og taktisk træning i computerspil og de såkaldte ’mind breaks’, hvor eSportsudøverne bruger deres fysik og kobler sindet fra for et øjeblik mellem træningssessionerne. Derudover er der hver torsdag klubdag, hvor de mange unge mødes på tværs af holdene.

Brande Bladet var med til en træningsaften for en gruppe unge drenge på mellem 9 år og 15 år. Spillet de træner i hedder ’Counter Strike’. I spillet er to hold med fem spillere på hver. Det er noget med våben og så enten at være terrorist eller anti-terrorist og så bekæmpe hinanden eller afmontere hinandens bomber og en hel del mere

Spillet er særlig egnet til esport, da de forskellige baner, spillet bliver spillet i, er de samme hver gang. Og for at vinde spillet, hjælper det en hel del med taktisk viden om placering og samarbejde ud over selvfølgelig fingerfærdighederne med keyboard og mus. Alt sammen kan trænes, og det gør de i eSport Brande.

Da Brande Bladet var på besøg, trænede klubbens bedste CS-hold (Counter Strike hold). De har på et år avanceret fra 6. division til 3. division i DGI-ligaen. De har ikke tabt en kamp endnu, og de har også allerede vundet deres oprykning til 2. division. Men holdet med deltagere fra 9 år til 14 år, har dog valgt at blive en sæson mere i 3. division, da en oprykning til 2. division, hvor der er præmier på spil, betyder at det unge hold også skal konkurrere med modstandere fra de voksnes rækker.

Læs hele reportagen fra eSport Brande i næste uges Brande Bladet.

Af Morten Dickmann

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019