Forårsrengøring af naturen

I Brande mødes man som sædvanligt ved administrationsbygningen i Centerparken. Billedet her stammer fra affaldsindsamlingen i 2012, hvor Birthe Madsen og Niels Kemph fra DN's lokalafdeling havde bevæbnet sig med en Haps-opsamler, mens Henry Madsen holdt styr på en del af det indsamlede affald.

På søndag skal naturen have den helt store tur med skurebørsten.

Danmarks Naturfredningsforening, Ikast-Brande arrangerer igen i år affaldsindsamling. Indsamlingen sker i samarbejde med Ikast-Brande Kommune, og DN håber, at mange har lyst til at være med til at give naturen en hjælpende hånd.

Ikke færre end 14 steder rundt i kommunen kan man give en hånd med. Nye på listen over indsamlingssteder er bl.a. Ejstrupholm og Engesvang, og også i Boest og Krondal er man med for første gang.

DN sørger for, at indsamlingsgrupperne bliver forsynet med poser og handsker til. Affaldet skal samles sammen et sted og bliver så hentet på mandag af Ikast-Brande Kommune. Sidste år blev det til ca. 1 ton affald, og på landsplan blev der indsamlet 119,7 tons affald, bl.a. over 100.000 øl- og sodavandsdåser. Omkring 90.000 deltog i indsamlingen, heraf ca. 65.000 børn fra skoler og daginstitutioner.

I Brande mødes man som sædvanligt ved administrationsbygningen i Centerparken, i Drantum samles man ved sportspladsen, i Brandlund hos Frede Mortensen på Nedergårdsvej og i Blåhøj samarbejder spejderne fra Royal Rangers igen i år med beboerforeningen.

Ejstrupholm Hallen er mødested for ejstrupholmerne, i Gludsted er Sognegården udgangspunkt, og ligesom i Boest, hvor man mødes ved Galleri Bankgaard, er det Landsbyforeningen, der står for det praktiske.

I Nr. Snede har Lokalrådet påtaget sig opgaven; her mødes man på Torvet ved kirken.

Endelig opfordrer Borgerforeningen i Krondal til, at man møder op på Matrupladegårdvej 12. Ligesom i Gludsted og Nr. Snede foregår indsamlingen her i øvrigt lørdag formiddag.

Op til weekendens indsamling bliver der desuden samlet affald ind på flere skoler. Ikast-Brande Kommune sørger for lidt at spise og drikke til deltagerne.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020