Første COVID-19 vaccination i Region Midtjylland

Det bliver beboere på Plejehjemmet Ankersgade i Aarhus, der som de første i Region Midtjylland får glæde af vaccine mod COVID-19. Første vaccination finder sted søndag den 27. december kl. 9.

Beboerne på Plejehjemmet Ankersgade i Aarhus er med til at skrive historie, når de som de første borgere i Region Midtjylland 27. december bliver vaccineret mod COVID-19.

Når det er beboere på netop Plejehjemmet Ankersgade, der som de første får vaccinen, så er det fordi smittetrykket i øjeblikket er højere i Aarhus Kommune end i resten af regionens kommuner. Og fordi plejehjemmet er et af kommunens største.

- Jeg glæder mig virkelig på vegne af de ældre medborgere, som snart kan blive vaccineret og dermed med små skridt kan vende tilbage til en mere almindelig hverdag. Jeg tror, alle kan mærke en stor lettelse over, at vi når til et vendepunkt i pandemien - også selvom det endnu er for tidligt at åbne samfundet, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Han understreger, at det stadig er vigtigt at følge myndighedernes anbefalinger for at begrænse smittespredningen.

- Med den første vaccination når vi et afgørende vendepunkt i vores kamp mod corona-virus. Forud venter nogle travle måneder, som vil kræve en fortsat stor indsats af vores dygtige sundheds- og plejepersonale. Samtidig er det stadig vigtigt at understrege, at vi alle har et ansvar for at holde fast i de gode vaner, begrænse smitten og dermed hindre sygdom og flere dødsfald, inden vaccinen er helt udbredt. Vi ved, der er lys forude, men vi må ikke tage forskud på glæderne, siger Borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Næste stik: Hospitaler og kommuner

I første omgang modtager Region Midtjylland ca. 2000 vaccinedoser. Udover interesserede beboere på 15 plejehjem i Aarhus, udvalgt på baggrund af aktuelt smittetryk, bliver vaccinerne tilbudt til udvalgt sundhedspersonale i både kommuner, region og lægepraksis, der i arbejdet er tæt sammen med de mest sårbare borgere.

- Jeg tænker på, hvad det betyder for personalet, at de nu får en chance for at sikre sig mod smitten, mod at smitte andre borgere og ikke mindst mod at smitte deres egen familie. Det er i høj grad et lille prik med meget stor betydning, siger Anders Kühnau.

Sundhedsstyrelsen har besluttet rækkefølgen

Region Midtjylland modtager løbende flere vacciner fra producenten. På baggrund af Sundhedsstyrelsens nationale prioritering bliver vaccinerne fordelt til modtagere på plejehjem og frontpersonale på hospitalerne.

Region Midtjylland forventer snart at modtage yderligere vacciner. Dermed kan regionen levere vacciner til øvrige plejecentre i Aarhus og i kommunerne Holstebro, Struer, Randers, Skanderborg, Ikast-Brande og Favrskov, samt til nogle plejecentre i Horsens Kommune.

De øvrige kommuner får vacciner i takt med leverancer og prioriteret efter smittetryk.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020