Færre ledige plejeboliger

Brandlundparken

Til gengæld er antallet af ledige ældreboliger uændret. Nu lægger Ikast-Brande Kommune op til en tilpasning af kapaciteten.

Antallet af tomme pleje- og ældreboliger har gennem længere tid været et problem for Ikast-Brande Kommune, som på grund af de mange tomme boliger går glip af en ikke ubetydelig, månedlig lejeindtægt, men nu lysner det tilsyneladende. I hvert fald for så vidt angår plejeboligerne.

Fra december 2021 til august i år steg antallet af ledige plejeboliger fra 12 til 30, men siden er det faldet ret markant, så det i oktober udgjorde 17.

Faldet fordeler sig over de fleste af kommunens plejecentre, men det er dog kun på Bøgildlund i Ikast, at man kan melde ”alt optaget”. På Rolighedsparken i Ikast er man på to måneder gået fra otte til tre ledige plejeboliger, på Engparken i Brande er man gået fra fem til tre ledige plejeboliger, og på Solbakken i Ejstrupholm var man i oktober nede på en enkelt.

Kun på Kærmindeparken i Bording har der været en stigning (fra en til to), mens Østervang i Klovborg med seks ledige plejeboliger står for en tredjedel af de tomme lejligheder.

Mens udviklingen indenfor plejeboligerne således har været gunstig, er der samlet set intet sket for så vidt angår ældreboligerne. I oktober var der – præcis som to måneder tidligere – ikke færre end 33 kommunale ældreboliger, der stod tomme, først og fremmest i Ikast og Brande.

Således stod 12 af de i alt 70 ældreboliger på og omkring Brandlundparken tomme i oktober. Det samme gjorde 11 af de 24 ældreboliger på BHI i Ikast, hvor der også var fire tomme ældreboliger i forbindelse med Frisenborgparken.

Hvordan den fremtidige strategi på området skal være, skal Ikast-Brande Kommunes sundheds- og ældreudvalg nu forsøge at komme med et bud på – punktet er placeret på den lukkede del af dagsordenen til udvalgets møde onsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis