Eurocup i tractorpulling i ny, forbedret udgave

I den kommende weekend skal der for femte gang køres international tractorpulling på Brande Pulling Arena, som har undergået en række forandringer til det bedre.

Sidste år druknede Eurocup-weekenden i regn i et sådant omfang, at hele søndagsprogrammet måtte aflyses. Vejret er arrangørerne, Dansk Tractor Pulling (DTP) selvsagt ikke herrer over, men siden sidste år er der sket en lang række større og mindre ændringer af arenaen på Frihedevej.

Først og fremmest har Ilderhede Kloakservice sørget for etableringen af 800 meter dræn, der skal sikre, at arenaen ikke igen står under vand. Det forklarer Steffan ”Stub” Jensen, formand for DTP. Desuden er der blevet opsat projektører, som skal sørge for, at der kan køres videre, når mørket falder på, hvis det skulle blive nødvendigt.

Campingområdet er flyttet hen ved siden af parkeringspladsen, og hvor man tidligere skulle købe billet et sted og kontrolleres et andet, er to indgangstelte nu smeltet sammen til et, hvilket gerne skulle gøre adgangen til pladsen hurtigere og mere effektiv.

Lastbilerne prøver igen

Også på de to parallelle baner bliver der mere at se på i år.

Steffan Jensen fortæller, at DTP har indgået et samarbejde med Landboungdom (LU), som lægger beslag på bane 2 hele lørdagen. Her skal der køres ikke mindre end 18 forskellige klasser lige fra marktraktorer til super standard og farmstock, og det er også her, truckpullerne (lastbilerne) er placeret. De skulle have haft premiere sidste år, men var blandt de klasser, der regnede væk.

På nabobanen køres der lørdag Euro Challenge og DM-afdeling i farmstock, der ikke deltager i Eurocuppen. Her må der maksimalt deltage to traktorer fra hvert land. Mini modified og super stock kører om point til Eurocuppen, inden dagen sluttes af med light modified.

Søndag er der både pro stock, modified og B-division på programmet, inden de helt store drenge, heavy modified med op til 10.000 hk, slutter af på bane 1 – på nabobanen er det gardenpullerne (havetraktorerne), der får den fornøjelse.

Har man lyst til at snuse lidt til atmosfæren, er der fri adgang til ryttergården, hvor man kan komme helt tæt på traktorer og kørere, forklarer Steffan Jensen. I den modsatte ende af skalaen er der mulighed for at købe VIP-billetter, hvor man får noget at spise, og et team kommer og fortæller om tractorpulling i festteltet.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2019