En prioritet at hjælpe de mindre sygehuse

Ole Revsgaard Andersen

Af Ole Revsgaard Andersen, regionsrådsmedlem Region Midtjylland for Dansk Folkeparti

Det kan ikke være gået mange næser forbi, at vi i Region Midtjylland har været igennem en række hårde besparelser, hvad end det har været på sygehuse eller busser.

Livremmen er blevet spændt mere og mere ind, og det kan desværre mærkes. Særligt hårdt ramt er Aarhus universitetshospital (AUH), hvor en række store uforudsete udgifter pludseligt har skabt et kæmpe underskud. Da regeringen og Danske Regioner forhandlede for lidt tid siden, blev det til 1,5 milliarder ekstra til regionerne; for Region Midtjylland betyder det ca. 300 millioner ekstra til budgettet og et engangsbeløb på 100 millioner nu og her, som altså er øremærket til AUH’s flytteudgifter.

Fokusset i både medierne og hos politikerne har derfor også været på at redde AUH, og med god grund. AUH skal fungere ordentligt, og dermed basta!

Men det store fokus på AUH har desværre også den konsekvens for de andre mindre hospitaler i regionen, at deres problemer er blevet forklejnet eller glemt. Men selvom AUH har det største behov, har de ikke det eneste behov. Langt de fleste andre hospitaler har også brug for en håndsrækning fra regionen, og det skal vi give dem.

Derfor er det en vigtig prioritet for mig og Dansk Folkeparti, at vi sørger for, at alle de mindre hospitaler også får en bid af kagen i de kommende budgetforhandlinger. Sådan at regionen ikke skævvrides mere, end den allerede er.

Kommentarer

EN PRIORITET AT HJÆLPE DE MINDRE SKOLER, kunne der vel også have stået?! Men oVenstående indlæg er bestemt meget sympatisk. Men hvor ville det være skønt, hvis denne DF’s holdning til at støtte de mindre enheder også ville drysse ned over lokalafdelingen af DF. Men det er ikke tilfældet. Skævvridning i lokal sammenhæng er OK. 

 

 

 

 

Tilføj kommentar

Telekæden bannerannonce

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019