En nybygget Præstelundskole er rykket tættere på

Årstiderne Arkitekter har netop lagt sidste hånd på analysen af Præstelundskolens bygninger, der er ramt af skimmelsvamp. Firmaet konkluderer i en rapport, at bygningerne er dårligere end forventet, og at prisen for at renovere skolen bliver langt højere end først antaget. I stedet for 60 millioner kroner anslår arkitekterne i rapporten, at det vil koste 197 millioner kroner at udbedre skaderne på Præstelundskolen. Beløbet nærmer sig dermed prisen for en nybygget skole, der er anslået til at koste mellem 221-346 millioner kroner afhængig af, hvor stor skolen skal være, og hvor den skal ligge. Det oplyser Ikast-Brande Kommune i en pressemeddelelse.

- I de kommende budgetforhandlinger skal vi finde den bedste løsning for Præstelundskolens fremtid. Det gør vi ud fra både økonomiske, pædagogiske og bygningsmæssige overvejelser. Det er klart, at det kan have en betydning, at prisen for at renovere skolen er væsentligt højere end først antaget, fortæller borgmester Carsten Kissmeyer (V).

Etableringen af en ny skole vurderes at tage omkring fire år.

Efter der er blevet konstateret skimmelsvamp på Præstelundskolen, har Ikast-Brande Kommune i samarbejde med embedslægen iværksat en række tiltag, der løser udfordringen midlertidigt. Skimmelsvampen er forseglet med folie, der er foretaget ekstra rengøring, og en del af undervisningen er flyttet til midlertidige lokaler.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at det er fuldt forsvarligt at opholde sig i Præstelundskolens lokaler med de tiltag, vi har iværksat. Jeg vil også understrege, at vi selvfølgelig bliver ved med at følge forholdene på Præstelundskolen meget tæt, og at vi reagerer øjeblikkeligt, hvis det skulle blive nødvendigt, slutter Carsten Kissmeyer.

Kommentarer

hej
der er vist ingen tvivl nu hvor Bestseller vil bygge stort i Brande.
Giv Ikast det de vil have og det er en ny kommune, vælt de gamle kommune bygninger og bibliotek og byg den ny skole der, og byg den sammen med hallen og udnyt deres hal faciliteter og den skal måske have en opdatering i cafeterie osv, men se den nye fredeiksberg skole i Århus som har plads til 920 elever pris ca 234 mill så glem alt om de over 300 milioner. tænk så vil det hele være som et stort center ved hallen.
tilskuddet til Brande if slettes og den skal væltes og de skal rykkes ned i hallen således vi får en cafeteria som kan holde åben året rundt
Thomas Madsbjerg

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Street Art 2019