En lukningstruet skole

Nu er jeg født og opvokset i Blåhøj, min far er født og opvokset i Blåhøj, og min bedstefar havde byens maskinstation i tidernes morgen. Det gør ondt at se hvordan man overvejer at lukke vores by ned. For ja, vores by vil blive en spøgelsesby som politiker Lotte Stoltenborg skriver i sit læserbrev. Vores skole er tryg og genkendelig for byens børn at gå på og personalet er de samme kendte mennesker som har været der i mange år, ja nogle enkelte har undervist mig i min skoletid, og hvor er det skønt at kunne aflevere sine børn til noget så stabilt som Blåhøj skole.

Det skærer i mine ører, at man fra Ikast-Brande kommunes side af KUN ser på øjebliksbilledet og ser et faldende børnetal; hvorfor ser man ikke på den trivsel vores børn har? Hvorfor ser man ikke på at man holder ”liv i hele kommunen”? Hvorfor ses der ikke på det samlede billede af alle de økonomiske og personlige omkostninger det vil få for Blåhøjs overlevelse at lukke skolen? Ja, jeg undrer mig over de beslutninger som bliver taget af kommunens politikere. Det er simpelthen ikke godt nok!

Det gør noget ved mig som borger i Blåhøj, når mit barndomshjem bliver truet på sin overlevelse; det er tvivlsomt, at alle Blåhøjs indbyggere vil vælge Blåhøj til, hvis først her ingen skole er, og er her ingen skole klarer hallen sig så? Den hal som min far og en mængde frivillige mennesker var med til at bygge i sin tid.

Blåhøj er baseret på SÅ mange ting, og skolen er én af dem.

Tænk Jer nu om kære politikere, det er ikke bare en bygning I lukker ned, det er også en by.

 

Winnie Gottschalch Aamand Jessen

Birkehegnet 34

Blåhøj

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019