Drenge varetægtsfængslet for påsatte brande

Modelfoto.

To drenge fra lokalområdet på henholdsvis 15 og 16 år blev søndag varetægtsfængslet i surrogat frem til d. 27. februar for ildspåsættelse.

Lørdag morgen kl. 06.15 blev brandfolkene fra Falck i Nr. Snede kaldt ud til en brand i Ejstrupholm Hallen på Vestergade i Ejstrupholm. Her var der ild i en affaldscontainer, som stod placeret op ad hallens gavl, men ved ankomsten til den brændende container konstaterede brandfolkene, at der også var ild i Midtjysk Efterskole ca. 400 meter længere henne ad Vestergade. Derfor blev kollegerne fra Falck i Brande og Ikast tilkaldt som assistance, men de kunne ikke forhindre, at en bil og et garageanlæg på den – heldigvis – mennesketomme efterskole udbrændte fuldstændig.

Det tidsmæssige og geografiske sammenfald mellem de to brande mere end antydede, at der var tale om påsatte brande, og den mistanke blev bekræftet, da politiet i Herning i løbet af lørdagen blev opsøgt af en far, der havde taget sin søn med på politistationen for at bekende kulør. Sønnen erkendte, at det var ham og hans ven, der havde sat ild på såvel affaldscontaineren som bilen på efterskolen, og de blev derfor fremstillet i grundløvsforhør i retten i Herning søndag middag.

Her besluttede retten, at de to drenge skulle varetægtsfængsles i en uge, og at varetægtsfængslingen skulle ske i surrogat. Derfor blev drengene placeret på hver sin institution henholdsvis på Fyn og et sted i Jylland.

Imens går politiets kriminalteknikere mandag i gang med at undersøge de to brandsteder nærmere.

Kriminalassistent Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning oplyser mandag morgen, at man ikke umiddelbart kan forbinde de fængslede drenge og lørdagens brande med de to brande, som meget tidligt søndag morgen d. 5. februar raserede to ubeboede landejendomme på Ejstrupholmvej og Frihedevej ved Brande, men at de indgår i efterforskningen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul