Det kan du læse i årets udgave af Brande Jul...

Punktum for en lokal bilhistorie

I 2021 blev der sat punktum for et stykke lokal bilhistorie, der tog sin begyndelse tilbage i 1957 med etablering af Brande Motor Compagni (BMC) i et lille værksted i Ågade bag det, der i dag er kendt som ”Solgården”. I øvrigt har ”Smagshuset” til huse her i dag.

Bag initiativet stod sønderjyden Andreas Lorenzen, der først var uddannet maskinmester og sejlede som sådan på verdenshavene i to år. Målet var at tjene penge, så han kunne påbegynde en uddannelse som ingeniør. Det lykkedes og under studiet mødte han Inga Abildtrup fa Brande, hvilket resulterede i giftermål, hvorefter det unge par bosatte sig i Brande. Med sin driftige svigerfar, Hagbard Abildtrup som medinvestor begyndte Andreas Lorenzen sit lille værksted, der hovedsageligt beskæftigede sig med reparation af lastbiler. Det var midt i brunkulstiden, hvor mange lastbiler passerede Brande – der af og til krævede reparation.

-Jeg husker, min far fortælle om de mange kolde dage, hvor han lå ude på gårdspladsen for at reparere en slidt brunkulslastbil, fortæller Jan Lorenzen, der drev firmaet videre efter faderens død i 1990.

Læs hele historien i dette års udgave af Brande Jul.

Du kan hente et gratis eksemplar hos Brande Bladet, Kvickly, Skoland eller Blåhøj El.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2021