Der løbes fra regningen!

Kasper Pauli Pedersen

Af Kasper Pauli Pedersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Alle borgerlige partier i Ikast-Brande stemte i marts for en økonomisk politik udenom Socialdemokratiet, der betyder nedskæringer på kernevelfærden i hele kommunen, men når regningen skal betales, så løber nogle fra den.

For det er jo netop kernen i de diskussioner vi har i øjeblikket om blandt andet vores børnehaver og skoler. Alle borgerlige partier har nikket ja til, at vi også fremadrettet skal udsætte børne- og undervisningsområdet for løbende besparelser på 1 procent.

I Socialdemokratiet arbejder vi pragmatisk og derfor tager vi også ansvaret på os, når det bliver svært. Vi har en klokkeklar udfordring for vores økonomi i 2020 og det er svært at pege på alternative besparelser til det, der er fremlagt om lukning af Åhaven, Blåhøj og reducering af lederstillinger.

Det kan man kun, hvis man er villig til, at der skal skæres på normeringer eller direkte på tildelingen til vores skoler. Der er ikke noget quick fix, og derfor er det da også lige belejligt nok, at man kan se partier i disse dage, der er fulde af varm luft, men helt uden konkrete forslag.

I Socialdemokratiet anerkender vi den økonomiske virkelighed, og vi snyder ikke på vægtskålen. Vi stemte imod den økonomiske politik; det gjorde vi med åbne øjne fordi, at vi mener, at det der er lagt op til er uholdbart på sigt.

Vi anerkender, at besparelser kræver svære og hårde beslutninger og når alternativet er, at vi modsat de strukturelle ændringer skal ud og skære i normeringer og sætte den økonomiske styring totalt over kurs, står vi gerne på mål for beslutningerne.

Vi ved at enhver besparelse gør ondt, enhver besparelse har ofre og det er netop med det for øje, at vi også siger meget klart, at vi ikke kan fortsætte ad den vej - det flyder nemlig ikke med mælk og honning på nogle velfærdsområder i Ikast-Brande.

Vi har foreslået en lille skattestigning, der kan afløse de løbende besparelser i årene efter 2020, men vi står desværre ret alene. Derfor vil det kun være på sin plads, at de der afviser os, også anviser hvor kniven skal føres næste gang.

Det er desværre ikke det vi er vidne til nu, tværtimod er de små borgerlige partier og enkelte andre medlemmer af byrådet ved at gøre sig til eksperter i rygcrawl.

Jeg er ikke i tvivl om de gode intentioner, men jeg mangler, at de også sætter handling bag de flotte ord om udvikling i stedet for afvikling.

Vi står altid klar til samarbejde, men det kræver simpelthen, at når vi har sat os ved det samme bord, så deler vi regningen og er der ikke penge nok, så tæller det altså ikke at pege på fugle på taget. 

Der skal penge op af lommerne og det er heller ikke populært, men man kan altså ikke både blæse og have mel i munden, når virkeligheden banker på.

Jeg håber sommeren bruges på refleksion over fremtiden, enhver kan bestille det bedste fra menuen, hvis man ikke vil betale regningen. Vi i Socialdemokratiet mener der er brug for, at vi alle bidrager lidt mere - hvis der skal sættes handling bag de flotte ord.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019