De første 100 valgplakater er pillet ned

Ligesom de fleste af sine medkandidaters mangler justitsminister Søren Pape Poulsens valgplakater på Storegade kun en halv snes centimeter i at leve op til afstandskravet, mens det andre steder rundt omkring i kommunen kniber mere med at leve op til reglerne. Det har foreløbig fået Ikast-Brande Kommunes entreprenørafdeling til at fjerne ca. 100 valgplakater.

Siden 4. maj kl. 12 har det været lovligt at hænge valgplakater til Europa-Parlamentsvalget op, og præcis en uge senere var det så folketingskandidaternes tur til at indtage lygtepæle m.v.

Det er imidlertid ikke alle plakater, der er blevet hængende. Nogle er blevet ofre for vind og vejr, andre har fået uautoriseret – og givetvis uønsket – hjælp til at komme ned, mens rundt regnet 100 valgplakater er blevet fjernet af kommunens entreprenørafdeling. Det oplyser Ikast-Brande Kommunes nyudnævnte chef for erhverv, bosætning og fritid, Lone Jager Neldeberg, som er en del af valgsekretariatet.

Desuden har man fra kommunens side taget kontakt til de respektive partiforeninger for at indskærpe reglerne, oplyser hun videre, men det er dog langtfra alle, der har helt styr på dem. For eksempel er de nuværende lygtepæle i Storegade præcis 5 centimeter for lave til, at man lovligt kan hænge en valgplakat med standardmål op i dem, men andre steder kniber det langt mere med at overholde kravet om, at der skal være 230 centimeter mellem plakaternes underkant og underlaget.

Mange plakater har således ”mistet pusten” og er gledet ned ad de lygtepæle, de er blevet placeret i, endda selvom de fleste lygtepæle er koniske, altså tykkere for neden end for oven.

Lone Jager Neldeberg oplyser, at der primært er to årsager til, at valgplakater er blevet fjernet: Dels manglende overholdelse af højdekravet, dels er nogle blevet vurderet som værende trafikfarlige. De sidstnævnte har typisk været placeret i rundkørsler.

Hun oplyser desuden, at byrådet har vedtaget at give en generel dispensation, så kandidaterne ved søndagens valg til Europa-Parlamentet kan vente til efter folketingsvalget 5. juni med at fjerne deres valgplakater. Dermed slipper de frivillige for at kravle rundt i lygtepælene to gange.

Ingen regning

Ingeniør Helle Lunding-Møller fra Ikast-Brande Kommunes Drift- og anlægsafdeling oplyser, at 80 plakater er blevet pillet ned, fordi de skjulte fodgængere ved fodgængerfelterne på Østergade og Vestergade i Ikast.

18 er nedtaget, fordi de var opsat i rundkørsler i Bording, Nørre Snede og Ejstrupholm, hvor den tilladte hastighed er højere end 60 km/t på mindst en tilkørselsvej i hver rundkørsel, og yderligere 12 er nedtaget, fordi de generede oversigten i kryds i Brande langs Stationsvej og Herningvej

Derudover er der nedtaget 20 plakater for andre arrangementer, som dels var placeret på nogle af de førnævnte strækninger, dels langs Vejlevej i Brande.

- Hver enkelt plakat, der er nedtaget, er vurderet i forhold til trafiksikkerhed og med baggrund i vejlovgivningen, oplyser Helle Lunding-Møller, der også kan oplyse, at der indtil videre ikke er udsendt regninger for nedtagningen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande
Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 23 jan.

  Bankospil

  Sted: Fasterholt Forsamlingshus
  Arrangør: Fasterholt Borgerforening og Fasterholt Forsamlingshus

 • 24 jan.

  Kim Larsen Temaaften

  Sted: Skærlund Forsamlingshus
  Arrangør: se annonce i Brande Bladet uge 3

 • 24 jan.

  The Boss. Tribute to Springsteen

  Sted: RemisenBrande, Remisevej 1
  Arrangør: www.branderocker.dk

 • 28 jan.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 28 jan.

  Årsmøde i Gigtforeningen

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Lokalgruppen Ikast-Brande (Se annoncen i Focus uge 3)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019