Danskerne køber fyrværkeri for 415 millioner

Frem mod nytårsaften vil danske familier købe krudt og raketter for 415 millioner kroner, viser en analyse fra Dansk Erhverv.

 

27 procent af danskerne forventer at købe fyrværkeri i forbindelse med nytårsaften i år. De 415 millioner kroner, som Dansk Erhverv forventer, der bliver brugt, er en smule mere end i 2016, hvor det forventede forbrug var 390 millioner.

 

”Det går frem med beskæftigelsen, og der er vækst i økonomien, og det smitter af på fyrværkerisalget, at folk har lidt mere i pengepungen,” siger Michael Ostenfeld, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

 

12 pct. af de danske husholdninger forventer at bruge mellem 1-400 kr. på fyrværkeri, otte pct. forventer at bruge mellem 400-600 kr., mens syv pct. forventer at bruge mere end 800 kr. på at skyde året ind, viser analysen. Men ifølge Dansk Erhverv kan beløbet sagtens blive højere.

 

”En ting er jo, hvad man siger i vores undersøgelse, men når man først står nede i butikken, og der er et sæt, som koster et par hundrede mere, er der en tendens til at bruger lidt ekstra,” siger Michael Ostenfeld.

I midtjylland ligger tallet på 160 kr. pr. husstand.

I Nordjylland topper man med 185 kr. pr. husstand.

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen