Da capo

En af Brandes bedste, Søren Antonsen, i direkte duel med Give-anfører Peter Tranholm Christensen, en af de fire spillere, der måtte til afkøling i 2. halvleg efter et gult kort.

Der var masser af intensitet og drama, da Brande IF og naboerne fra Give søndag tørnede sammen i sæsonens andet lokalopgør, denne gang på Brande Stadion, og i modsætning til sæsonpremieren, der blev afviklet på kunstgræsbanen i Vandel, var opgøret krydret med masser af mål.

Og skulle der være enkelte blandt hjemmepublikummet, der følte, de var vidne til en genudsendelse af kampen mellem Brande og HTS på samme bane tre dage tidligere, kan man ikke fortænke dem i det: Præcis som Kr. Himmelfartsdag endte kampen 3-3 efter en straffesparksudligning af Brandes bundsolide Daan Bach i dommerens tillægstid.

Forud var gået et afvekslende opgør, hvor Give i to omgange var på vej mod den tredje sejr på stribe efter den bratte afsked med cheftræner Boye Habekost to uger tidligere.

Med ti minutters mellemrum bragte først Jakob Holmbo og derefter netop indskiftede Anders Kobberholm gæsterne i front med 2-0, begge gange efter situationer, hvor Brandes anfører, veteranen Jonny Bjørnsholm ikke så for heldig ud.

I det 34. minut reducerede en veloplagt Jonas Østergaard til 1-2, da han elegant dirigerede et frispark fra samme Jonny Bjørnsholm videre i netmaskerne med ydersiden, men i 1. halvlegs tillægstid måtte han skadet lade sig udskifte med Nikolaj Jakobsen, og i det femte minut af tillægstiden fik Daan Bach et gult kort på trods af, at dommeren undlod at dømme frispark til Gives Mads Birk Østergaard i situationen.

Trods en mand i overtal fra 2. halvlegs start fik Give ikke spillet sig frem til noget, der mindede om chancer, og næppe var Brande blevet fuldtallige, før Gives Nikolaj Knudsen måtte til afkøling i 10 minutter efter at have væltet Brandes Søren Antonsen i et kontraløb.

I overtal var Brande anderledes effektive, og efter 19 minutter blev det da også 2-2, da Nikolaj Jakobsen behandlede en stikning fra Søren Antonsen efter fortjeneste.

En drikkepause midtvejs i halvlegen var tilsyneladende ikke nok til at køle Give-anfører, Peter Tranholm Christensen, tilstrækkeligt ned, for knapt var spillet genoptaget, før han ragede et gult kort til sig for at flå Brandes Kristian Koch Jensen omkuld.

Nærmere end et par skud over mål kom Brande dog ikke en scoring, og i det 41. minut gjorde Mikkel Skovbjerg det svært for sine holdkammerater, da han indkasserede kampens fjerde gule kort for at stemple Peter Tranholm Christensen midt på banen.

Denne gang var Give anderledes kyniske, og i det 45. minut blev Mads Birk Østergaard sendt afsted i dybden. Han rundede Brande-keeper Jonas Fløe Sørensen, der var kommet på en alvorlig skovtur, og inde foran mål stod Nikolaj Fejrskov klar til at gøre det til 3-2 til Give og sig selv til matchvinder.

Sådan skulle det imidlertid ikke gå: To minutter inde i dommerens tillægstid fik en liggende Mikkel Juul Bach armen på bolden i eget straffesparksfelt, og dommeren tøvede ikke, men pegede på straffesparkspletten. Og på trods af varmen var Daan Bach altså endnu engang iskold og udlignede sikkert til 3-3 uden chance for Give-keeper Jan Rasmussen.