Nyt liv i Brande bymidte rykker et stort skridt nærmere

Finansieringen af det store byfornyelsesprojekt i Brande, som skal forbinde Storegade og Torvet med området ved Strømmen, Brande Å, hallerne og Artium, er nu meget tæt på det samlede mål. Næste skridt bliver at sætte rammerne for en arkitektkonkurrence. Det vindende projekt er det, som i sidste ende vil blive søgt realiseret.

Det visionære projekt vil samlet koste knap 40 millioner kroner. Bestseller har tilbudt at bidrage med 15 millioner kroner, og yderligere 7 millioner kroner kommer fra Ikast-Brande Kommune. Hertil kommer midler fra lokale, private bidragsydere. Senest har den filantropiske forening Realdania bevilget 15 millioner kroner som del af en Bymidtepulje, der skal skabe nyt liv i de mindre og mellemstore byers bymidter rundt om i landet.

 

Læs mere i Brande Bladet på tirsdag!

Kommentarer

Brande Bymidte… - med udgangspunkt i FERSKVANDSBADESØ, i form af udgravning og opstemning af Åen, ved Strømmen. Trappe & ZigZagNedkørsel, når man går gennem passagen ved Smykkeforretningen; med indgangsportal i Sten, der er forsynet med et ByUr, der står i akse/Linie med Det Gamle Banegårdsur. FliseÆstetikken fra Torvet fortsættes ned bag til. Det er solside. Dernæst kommer man, gennem byporten, ud til et rekreativt område, mellem hallerne, Artium, Kvickly, Caféen TankeFryd osv.: Med FerskvandsBadeSø. Potonmoler, med robådsudlejning. En potonScene midt ude på søen, med undervandsEl og Stål fra Give Steel, så der også kan laves SanktHansBål. - Havn til flodpram, til fragt på søen. Langbro over søen. Moler hele vejen rundt om “betonkarret”, der både skal kunne mestre store regnvandsmængder i Åløbet, og fiskenes videre vandring. Sluse placeres ved Ågade. Der skal være stiger op fra bassinet hele vejen rundt. Børn elsker vand; skolen kan fuske og bygge tømmerflåder og lave svømning/svømmekonkurrencer. Om vinteren er der et saunahus til vinterbadning.

 

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul