Kommunerne hjemtager brandslukningen

Fra årsskiftet 2024 skal man vænne sig til, at der ikke længere står Falck på brandkøretøjerne i bl.a. Ikast-Brande Kommune.

Om 13 måneder er det ikke længere Falck, der skal stå for brandslukningen i Ikast-Brande Kommune.

Beredskabskommisionen for det fælleskommunale selskab Brand & Redning MidtVest har besluttet, at hjemtage driften af brandstationerne i Ringkøbing-Skjern, Herning og Ikast-Brande Kommuner. Det sker efter en udbudsrunde, hvor en beregning viste sig, at være den billigste løsning. Fra. 1. januar 2024 skal brandslukning, miljø- og redningsopgaver på 11 brandstationer derfor varetages af Brand & Redning MidtVest selv.

Hidtil har opgaven været varetaget af Falck som leverandør til det fælleskommunale selskab ejet af Ringkøbing-Skjern, Herning og Ikast-Brande Kommune. De berørte områder omhandler brandstationerne i Hvide Sande, Ringkøbing, Skjern, Tarm, Videbæk, Ørnhøj, Aulum, Feldborg, Ikast, Brande og Nr. Snede.

- Når vi vælger at hjemtage opgaven, er det fordi vi selv kan løse opgaven billigere og med en ligeså god kvalitet og robusthed som det tilbud, der er modtaget, forklarer formand for Beredskabskommissionen, borgmester Ib Lauritsen (V). Han retter samtidig en tak til Falck som mangeårig samarbejdspartner: - Falck har gennem rigtig mange år leveret brandslukningsydelsen i en stor del af vores område og vi har igennem årene haft et godt og konstruktivt samarbejde.

Direktøren for Brand & Redning MidtVest, Kim Bjerg Wemmelund, sender ligeledes en buket verbale roser til den om godt et år forhenværende samarbejdspartner:

- Falck har gennem mange årtier været en seriøs og solid samarbejdspartner, som har leveret tryghed i lokalområdet, men borgerne kan være helt trygge ved, at der også fremadrettet kommer kompetente og dygtige folk til undsætning, hvis uheldet er ude. Vi går nu i samarbejde med stationernes medarbejdere og Falck, i gang med at sikre en stabil og sikker overgang i forbindelse med årsskiftet 2023/2024, således det sker uden at borgerne mærker det.

Hos Falck er branddirektør Dennis Abildgaard Jørgensen ærgerlig over beslutningen:

- Vi er utrolig stolte over vores engagerede brandfolks mangeårige indsats, der har gjort, at borgerne i området har kunne føle sig trygge. Det er nogle fantastisk dygtige medarbejdere, som vi er ærgerlige over, at vi ikke længere skal stå i spidsen for fra 2024. Vores hovedfokus ligger nu på, at der er ro omkring vores deltidsbrandfolk, og at vi sammen sikrer et fortsat godt brandberedskab frem mod overdragelsen.

Alle ansatte i Falck vil blive tilbudt ansættelse i Brand & Redning MidtVest, og antallet af stationer, brandfolk og køretøjer bibeholdes

Kommentarer

Åh. nej, mer kommunal KAOS

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis