Kommentarer til Birthe Krings indlæg om forholdene på Brandlundparken
Det er altid godt, når nogen står frem og vil forklare sig, for så er der andre, der kan få mulighed for at komme til orde og rette op på misforståelser.
I Brande by har vi to ældrecentre, som politikerne har bestemt indretning og drift af, nemlig Engparken og Brandlundparken.
Engparken er et plejehjem, hvor kommunens svageste borgere får tilbudt bolig og pleje af veluddannet plejepersonale.
Til dette plejehjem er der tilknyttet en stor frivilligskare, som i samarbejde med Engparkens ledelse forsøger at skabe nogle rammer, som ligner hjemlige forhold, dvs. hygge og adspredelse, værdier som er svære at nå i en travl hverdag for plejepersonalet.
Brandlundparken er et dagcenter med et daghjem og et aktivitetscenter, og med en række private boliger i det ”gamle hus” Brandlundparken og en række private boliger beliggende i Brandlundparkens nærområde på Skolestien og på Søndervænget.
De borgere, som ønsker at få en bolig på Brandlundparken, skal visiteres til det. Om man bor i eget hjem eller i en bolig på Brandlundparken, tilbyder kommunen hjemmepleje, dvs. at der ikke skelnes mellem eget hjem eller bolig på Brandlundparken.
Daghjemmet kaldes også Bikuben. En række borgere er visiteret til at bruge dette daghjem i dagtiden, dvs. indtil kl. 15.30. Det er borgere, som er fysisk, psykisk eller socialt handicappede, og som trives i et fællesskab og med et personale med flere faglige uddannelser.
Desuden er der en række frivillige som har budt sig til for at skabe nogle gode rammer i Bikuben.
Aktivitetscenter
På alle kommunens dagcentre, er det politisk bestemt, at der skal være et brugerstyret Aktivitetsråd, dvs. at Aktivitetsrådet består af frivillige branditter.
Aktivitetsrådet bliver nedsat på en generalforsamling, hvor alle byens pensionister/ efterlønnere er velkommen, og alle har mulighed for at stille op.
Det er aktivitetsrådets pligt at skabe en række aktiviteter, og på nuværende tidspunkt er der 22 faste aktiviteter om ugen med 174 tilmeldte, som alle forløber på Brandlundparken. Politikerne har bestemt, at det koster at deltage i en eller flere aktiviteter, et engangsbeløb, medlemskort, på 150 kr. Disse penge tilfalder Aktivitetsrådet for at have mulighed for at annoncere og administrere alle disse aktiviteter.
På Brandlundparken er der enkelte aktiviteter, hvor man kan deltage uden medlemskort som f.eks. søndagstræf, mandagsdans, motion og brunch og selvfølgelig gudstjeneste.
Alle disse aktiviteter kan kun finde sted, da der er en stor flok frivillige, som hver eneste uge møder op og er vejledere eller hjælpere. Ca. 60 mennesker yder en kæmpe indsats for kommunens pensionister på Brandlundparken. Det kan være musikere, sangere, kaffebryggere, kagebagere, opvaskere, afryddere. Alles indsats er lige værdigt og værdifuldt.
Desværre har politikerne bestemt at caféen på Brandlundparken kun har åbent fra kl. 11.30 – 12.30, og kun for forudbestilt middagsmad.
Det er meget bekymrende, at denne del af det sociale samvær er lukket. Det kan vi som Aktivitetsråd kun beklage og begræde.
Venlig hilsen
Aktivitetsrådet Brandlundparken
Kommentarer
Hvorfor er der lås på Jeres
Hvorfor er der lås på Jeres køleskab fra fredag kl. 12.00 til mandag morgen? Hvorfor er det ikke muligt at få hverken piskefløde eller rigtige sukkerknalde til kaffen? Hvorfor sidder I selv og drikker vand til Mandagsdans, mens Beboerne skal betale i dyre domme for øl og sodavand og højt belagt smørrebrød? Hvorfor var der ikke engang en lille skål med småkager på bordene? Hvorfor er det pludselig "Frelsens Hær" der skulle spille i stedet for "Kun for sjov"?
Ja, jeg har set frivillige, der gør noget gratis for de mest udsatte. Men når "Aktivitetsrådet" inviterer til 10 km. cykeltur med "brunch bagefter" til ca. 145 kr., så er det nok begrænset, hvor mange dårligt gående, senil demente der kan deltage.
Jeg har flere weekender nu konstateret, at der fex. fredag og lørdag eftermiddag intet sker i "Bikuben", der er låst, og ingen dukker op, og laver kaffe eller hygger og ser film. Beboerne er dermed henvist til egne celler og plasmaskærme, man kan så håbe, at der er pårørende, der har tid til besøg.
Hvorfor melder Brande-ikast Kommune ikke klart ud, at man ingen tilbud har til de mest udsatte i weekenden på vore plejecentre, og at man forventer at pårørende vil klare indkøb, rengøring og en lille smule underholdning?
Mvh. Birthe Kring Henneberg
Jeg Synes bestemt også det er
Jeg Synes bestemt også det er sørgelig som det går med mange ting her i Brande, når man tænker på hvor godt det var da vi var bare Brande. sidst nu hvor det også står skidt til især i weekender på vores Brandlundparken hvor man fuldstændigt er afhængig af privat frivilligt hjælp til at lave lidt kaffe til de ældre man kunne spørge er det vores politiker der tramper rundt i det, eller hvem er det der har pengene i dagens Danmark.
Tilføj kommentar