Trappe-projekt igangsættes

Brande City har tidligere præsenteret planerne om en ”Brande-trappe” mellem Torvet og området ved Brande Å, og nu er man i samarbejde med Realdania så småt gået i gang med forarbejdet (illustration: Domo).

Nu bliver der sat gang i det forprojekt, som på sigt skal munde ud i etableringen af ”Brande-trappen” mellem Torvet og Strømmen/Brande Å.

Realdania har bevilget 435.000 kr. til en forundersøgelse, som skal undersøge mulighederne for at realisere ”Brande-trappen”, også omtalt som den spanske eller den cubanske trappe.

”Brande-trappen” skal forbinde midtbyen med Artium, Centerparken og Brande Hallerne og være med til at fjerne det nuværende ”bagside-indtryk”, man får af byen fra Strømmen. Realdanias betingelse for at gået ind i projektet er, at der skal igangsættes en proces med inddragelse af interessenter for at skabe yderligere lokal involvering og indspark til projektet.

Tidsrammen for selve forprojektet er endnu ikke fastlagt i detaljer, men projektet har en maksimal tidsramme på 6 måneder med opstart i januar og skal dermed være afsluttet til sommer.

Læs mere i Brande Bladet tirsdag.

 

Kommentarer

Udvikling for Brande. og Afvikling for butikker i byen.

Jeg er ikke helt enig Henrik. Helt tilbage i 2000 da midtbyen blev renoveret, ville detail rigtige gerne have åen indraget i vores midtby. Vi havde tanker fremme om af " løfte " åen op i hovedgade og andre ideer. Vi ser jo alle steder omkring os, at vand tiltrækker kunder, gæster og turister. Med trappe projektet vil det for første gang, rigtig lykkes at vi få inddraget åen, således vi alle kan få gav og glæde af at have en å løbende lige igennem vores by.

Det er da muligt Hans. men der er da en bygning som skal væk. Også mangler der en butik i byen. Og der ved en afvikling.

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul