Skal bruge pladsen nu

Et klart flertal godkendte på sidste uges byrådsmøde igangsætningen af udarbejdelsen af den lokalplan, der skal gøre det muligt for Siemens Gamesa at flytte en 197 meter høj testmølle fra Østerild til Sandfeld. 

Som den primære årsag til at flytte testvindmøllen fra Østerild til Sandfeld har Siemens Gamesa i ansøgningen til kommunen angivet pladsmangel i Østerild, men udsagnet stemmer ikke umiddelbart overens med en udmelding fra DTU Vindenergi, som i slutningen af maj udbød to standpladser i netop Østerild til vindmøller med en maksimalhøjde på henholdsvis 210 og 330 meter.

Siemens Gamesas danske pressechef, Sanne Frimor Pedersen, forklarer, at de udbudte pladser ikke bliver ledige nu; en bliver ledig næste år, og yderligere en bliver ledig i 2023.

Aktuelt disponerer Siemens Gamesa over 3 af de i alt 9 pladser i Østerild, men det er ikke tilstrækkeligt til at dække behovet.

- Vi skal bruge pladsen nu, forklarer Sanne Frimor.

Helt konkret skal der gøres plads til en ny 14 MW-mølle, som skal opstilles i løbet af de kommende måneder, forklarer hun; derfor er man nødt til at fjerne en anden mølle.

- Vi er rigtig glade for muligheden for at kunne fortsætte med at bruge 7 MW-møllen som testmølle, uddyber pressechefen på baggrund af byrådets beslutning, ligesom hun understreger, at Siemens Gamesa generelt er rigtig glade for muligheden for at teste havvindmøller på land. Noget hun forklarer kun kan lade sig gøre takket være de unikke vejrforhold i Danmark.

Sanne Frimor oplyser videre, at man i vindmøllebranchen arbejder på at få etableret et tredje testcenter udover Østerild og Høvsøre. Årsagen til dette er, at der, fordi møllerne fortsat bliver større og større, er udsigt til, at antallet af testvindmøller ved Høvsøre skal reduceres fra 7 til 5. Dermed kommer man med de 9 pladser i Østerild totalt set ned på 14 pladser i Danmark, mens man i branchen vurderer, at behovet er 20.

Kommentarer

Den historie holder ikke en meter...

Inden de nogensinde får alle tilladelser igennem og pillet møllen ned, så er det allerede "næste år"...
Glem det !!! Vi skal IKKE ha' området åbnet op for testmøller på 200-300 meters højde. Og da SLET IKKE kun 1,2 km fra kommunegrænsen og Herning Kommune's største uforstyrrede landskab....

Siemens Gemesa kalder kun deres allerede gennemtestede 197 meter høje monster for en "testmølle" i håbet om at hente mere goodwill og flere støttekroner fra staten...

Det eneste Ikast Brande kommune og Siemens Gamesa er ude på, er at få slået et stort grimt hul i Herning Kommunes største uforstyrrede landskab, og på den måde skabe plads og mulighed for ENDNU FLERE vindmølleprojekter langs kommunegrænsen.
Det må bare ikke ske !

Siemens Gamesa ... Få nu bare lagt billet ind på en af de ledige pladser i Østerild, inden det er for sent....

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul